четвер, 13 квітня 2017 04:20

Монахи руйнують будинок Михайла Коцюбинського

Монахи руйнують будинок Михайла Коцюбинського
Монахи руйнують будинок Михайла Коцюбинського Фото: andy-travel.com.ua

У місті Бар на Вінниччині будинок Михайла Коцюбинського знаходиться у аварійному стані. Дім перебуває у власності жіночого монастиря. Міська влада має намір взяти його у свою власність. Для цього замовили експертні та оціночні роботи, повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

"Будиночок у якому навчався Михайло Коцюбинський зберігся, але вже довгий час знаходиться у дуже непривабливому стані. Власник – церква Московського патріархату нічого не зробила для його належного утримання. Тому будинок потребує капітального ремонту. Я звернувся до обласної і місцевої влади з проханням збереження історичного приміщення", - розповів Ігор Коцюбинський, правнук письменника і директор його музею у Чернігові.

У будинку Коцюбинських у Барі майбутній письменник жив у дитинстві протягом 4 років. Під час Другої світової війни у ньому зробили склад солі, після її завершення – бібліотеку. Пізніше використовували під житло.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коцюбинський принижував своїх літературних героїв росіян

У 2010 році будинок був визнаний аварійним і таким, що не підлягає реставрації. Щоб його зберегти, слід міняти всі основні елементи конструкції.

У селі Шершні Тиврівського району на Вінниччині під загрозою знесення опинився будинок композитора Миколи Леонтовича. Жив тут разом із батьками протягом 8 років. Дім почав руйнуватись. Районна влада хоче облаштувати на його місці меморіал композитору. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіла місцева краєзнавець Валентина Чайковська.

Зараз ви читаєте новину «Монахи руйнують будинок Михайла Коцюбинського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути