понеділок, 15 серпня 2016 12:56

Молода художниця створила серію малярських робіт "Адаптація"
13

Фото: Ольга Васьків

Виставку малярства "Адаптація" 21-річної Марії Романишин відкрили у львівській галереї "Дзиґа". Художниця – одна із наймолодших митців, які експонуються у галереї. Виставка готувалася майже рік. Із кількох десятків робіт автор і куратор виставки Влодко Кауфман відібрали лише 15 масштабних картин.

Художниця у роботі використовувала усього чотири кольори – білий, чорний, синій та червоний. Пояснює, що хотіла акцентувати увагу глядача на фактурах.

"Ще до відкриття кінцева експозиція змінювалася кілька разів. Я хотіла, аби кожна картина не лише була цілісною і довершеною сама по собі, але і утворювала загальну експозицію та мала загальну тему. Працювала над кожною картиною довго, все починалося із фотосесій. Із кілька сотень фотографій натури - дівчини у різних позиціях та ракурсах, обирала найкращі. Перемальовувала на полотно і далі - чисто інтуїтивний процес. На чорному глибокому тлі - білі фігури із чіткою фактурою. Силуети, плями, лінії, образи стають виразними і помітними. Вкраплення синього, червоного - на підсвідомому рівні, це як останній акцент, знак в довершеності роботи", - каже Марія Романишин.

Марія Романишин родом із Івано-Франківщини, навчалася у Калуському коледжі культури і мистецтв, зараз - студентка Львівської національної академії мистецтв.

"Процес адаптації – невід'ємний механізм для кожного, хто приходить в це життя. В моїй виставці - багато жіночого, адже дитина ще в утробі матері починає процес адаптації до цього світу. І вже потім особливі вимоги висуваються до здатності людини - бути мобільною, гнучкою, динамічною - одним словом, - вміти адаптовуватися", - додає художниця.

Експозиція у львівській галереї "Дзиґа" триватиме до 25 серпня.

Зараз ви читаєте новину «Молода художниця створила серію малярських робіт "Адаптація"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути