неділя, 01 грудня 2013 02:10

"Ми їхали в Київ не слухати мирні промови і не на пляски", - у Черкасах проведуть сьогодні Народне віче

"Ми їхали в Київ не слухати мирні промови і не на пляски", -  у Черкасах проведуть сьогодні Народне віче
Фото: tsn.ua

Вчора у Черкасах на площу Тараса Шевченка вийшло більше 150 людей, щоб підтримати київський Євромайдан. Зібрання ухвалило резолюцію, згідно якої будуть вимагати відставки уряду Азарова та президента Януковича, а також засудили розгін київського майдану "Беркутом".

Мітинг розпочався вчасно біля 15.00. Це перший політичний Євромайдан, який оголосили у Черкасах. Лідери опозиції закликали людей триматися разом:

"Маємо бути, як один кулак, - сказав опозиціонер Леонід Даценко. - Як один кулак, люди, політичні сили, громадські організації. Тільки так переможемо режим. Вони у Європі мають там вілли, рахунки, їхні діти там вчаться. А ми для них бидло".

На площі разом з молоддю було багато пенсіонерів та людей середнього віку. Всі вимагали відставку президента. Виступали всі охочі висловити свою думку.

"Друзі, потрібно діяти! - заявив у мікрофон батьківщинівець Микола Булатецький. - Маємо їхати у Київ, але і в Черкасах не треба залишати майдан. Сьогодні, коли прийдете додому, дзвоніть своїм родичам, друзям, знайомим і всі виходьте на площу. Чим більше нас вийде, тим швидше ми здолаємо режим. Тому, всі хто може їхати завтра у Київ, дужі чоловіки, їдьмо у Київ, хто не може — виходимо на Віче у Черкасах".

"По телевізору не можна дивитися на ці всі харі, - каже черкаський художник Олександр Дувінський. -  От дєвка Бондаренко, коли виступає — плювок нам всім в лице. Ми їхали в Київ не слухати мирні промови і не на пляски. Ми хотіли конкретних дій.  Наших художників вчора жорстоко побили на майдані. Серед них інваліди. Нікого не жаліли. Ми готові до радикальних дій!"

"Хто завтра може бути біля пам'ятника Шевченка в Києві, той мусить бути там. Добираємося хто як може, власним коштом. Запрошую їхати міцних чоловіків, молодих людей, які треба там, захистити Україну, - сказав у своєму виступі свободівець Юрій Ботнар. - Будемо гнати у шию будь-кого, хто буде казати, що не треба прапорів, кому як вдягатися, кому про що думати і що казати. Досить ділити людей! Хто хоче той приходить, головне спільна мета".

Після виступів, всіх охочих їхати у Київ записували біля партійних наметів. Мітинг завершився за півтори години.

Наступний збір Євромайдану в Черкасах буде сьогодні о 12.00.

Зараз ви читаєте новину «"Ми їхали в Київ не слухати мирні промови і не на пляски", - у Черкасах проведуть сьогодні Народне віче ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі