Ексклюзиви
понеділок, 27 травня 2019 21:12

Ми створюємо потужне політичне лобі інтересів українців в парламенті - Труханов
5

Сьогодні пройшло рівно п'ять років, як одесити обрали мером Геннадія Труханова. Щорічно міський голова звітує перед одеситами про виконану роботу за минулий рік. Законодавчо п'ятирічка не зобов'язує мера звітувати, але вагома дата і безліч реалізованих проектів в місті послужили приводом для проведення прес-конференції для ЗМІ. І якщо традиційний звіт триває близько 50 хвилин, то на зустрічі в новій мерії на Косівської Геннадій Труханов відповідав на питання журналістів протягом трьох годин.

Так, за п'ять років роботи міської ради парк електротранспорту поповнився 84 новими тролейбусами і трамваями. Популярністю у одеситів і гостей міста користуються нові Стамбульський і Грецький парки, упорядкований парк Перемоги. Відкрито 14 нових дитячих садків, чергу в дошкільні навчальні заклади скоротилася з 12 тисяч до 3 тис.

З нуля побудована нова школа - Європейський ліцей. При школах відкрито 56 нових стадіонів, впроваджується нова система харчування "шведський стіл". Побудовано нову дитячу поліклініку на Бочарова, інклюзивно-ресурсний центр, відреставровано Потьомкінські сходи, 11 пам'яток архітектури. На 2019 рік запланована реставрація знаменитого Будинку Руссова.

Капітально відремонтували 13 шкіл, 270 будівель, 21 сімейну амбулаторію, в тому числі, відкриті амбулаторії у віддалених районах міста та багато-багато іншого.

Один з найбільш цікавих для журналістів питання - об'єднання мерів Одеси і Харкова.

Геннадій Труханов зазначив, що це має стати політично оформлене, потужне лобі українських міст в майбутньому Парламенті, яке своєю місією вбачає реальне представництво і захист інтересів громад.

"Наприклад, найважливіше питання - опалення в зимовий період. Коли країна входить в опалювальний сезон, немає такого мера в Україні, який б не підстрибував на своєму робочому місці. Ми по черзі приїжджаємо до Києва і з портфелями сидимо під кабінетами. Навіщо ми там сидимо? Ми що, просимо опалити свій будинок або дачу? Ми просимо, щоб наші міста не замерзали. Ми хочемо, щоб наші міста чули, ми хочемо, щоб голос наших громад був почутий в парламенті! Ми живемо в безпосередньому щоденному контакті з людьми, живемо з ними одним життям, на відміну від відірваних від народу столичних політичних еліт. Вперше ми сьогодні маємо серйозний шанс зайти в парламент. Я впевнений, що городяни нас підтримають", - розповів Геннадій Труханов.

 
 
 
 
 
Зараз ви читаєте новину «Ми створюємо потужне політичне лобі інтересів українців в парламенті - Труханов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути