Ексклюзиви
вівторок, 21 лютого 2017 22:08

Машини "швидкої" обладнають GPS-навігацією

Машини "швидкої" обладнають GPS-навігацією

Мережу автомобілів екстреної допомоги на Вінниччині обладнують GPS-навігацією. На обладнання виділять 6,5 млн грн.

Про це кореспондент Gazeta.ua дізнався на позачерговій сесії облради.

"Завдяки системі навігації, до пацієнта буде їхати автомобіль, який найближче до нього. Без прив'язки до населених пунктів і меж районів. Тому швидкість доставки хворих збільшиться. Ще нове обладнання дозволить швидше обробляти і зберігати масив інформації, який надходить у систему екстреної допомоги. На нього ми виділяємо 6,5 мільйонів гривень. Виконавця будемо визначати через тендер", - розповів директор департаменту фінансів Микола Копачевський.

Система екстренної допомоги області має у своєму розпорядженні 60 автомобілів. Більшість у місті Вінниці та по райцентрах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медик розповіла, чому треба зупинити реформу медицини

"Зараз така система працює у місті Вінниці і Вінницькому районі. За час роботи люди переконалися у її перевагах. Машини доїжджають без затримок. Лікарі мають змогу коригувати роботу автомобілів з різним видом обладнання. Звичайний автомобіль може забрати хворого і підвезти у напрямку потужнішого реамобіля. Десь на шляху пацієнта можуть перекласти і обслуговувати вже якісніше. Для цього потрібна координація за допомогою GPS-навігацієї", - пояснює начальник департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Людмила Грабович.

3 лютого Вінницька обласна рада ухвалила звернення до Кабінету міністрів і Верховної Ради щодо медичної реформи. Депутати закликають призупинити реформу до створення пакету необхідних нормативно-правових актів.

Зараз ви читаєте новину «Машини "швидкої" обладнають GPS-навігацією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути