пʼятниця, 03 лютого 2017 15:04

Депутати погодились призупинити реформу

Депутати погодились призупинити реформу

Вінницька обласна рада ухвалила звернення до Кабінету міністрів і Верховної Ради щодо медичної реформи. Депутати закликають призупинити реформу до створення пакету необхідних нормативно-правових актів.

"Звернення з рішенням сесії офіційно відправляємо до уряду та Верховної Ради. Це документ від усієї громади, робочої групи і депутатського корпусу. Тому кабмін повинен прислухатись до наших пропозицій. Сподіваюся на позитивну реакцію і нам швидко повідомлять про призупинення реформи. До 10 лютого мають прийняти нормативно-правові акти по госпітальних округах. Думаю наше звернення буде враховане", - розповіла кореспонденту Gazeta.ua перший заступник голови облради Людмила Щербаківська.

Текст звернення створила робоча група на основі пропозицій районних та міських рад. Перед голосуванням була спроба замінити його на інший проект без вимоги призупинити реформу, але його не підтримали. "За" проект звернення створений робочою групою проголосувало 59 депутатів із 63 присутніх.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кожен район повинен вирішити які лікарні закрити - Міністерство охорони здоров'я

"Ми зібрали 21 150 підписів — людей, які проти реформи. Навіть сьогодні на вулиці ожеледиця і ми їхали з Шаргорода до Вінниці у два рази довше - 3 години. До Могилева добиратися ще гірше, там горби. Не треба забувати, що він на кордоні, за яким у Придністров'ї стоять окупаційні війська. Місто на березі річки і тому навесні є загроза повеней. Вкладати туди гроші, щоб втратити медичну базу внаслідок стихійного лиха нерозумно", - каже Надія Верещага, мешканка Шаргорода, яка прибула на сесію.

23 січня в Шаргороді на Вінниччині біля райдержадміністрації відбулася акція протесту. Біля 1 тис. мешканців вимагають переглянути схему створення госпітальних округів.

21 січня в Козятині відбувся мітинг на якому люди висловились проти перенесення лікарні з міста до сусіднього райцентру Калинівка.

Зараз ви читаєте новину «Депутати погодились призупинити реформу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути