понеділок, 23 січня 2017 13:40

Мітинг висловив недовіру заступнику голови облдержадміністрації

Мітинг висловив недовіру заступнику голови облдержадміністрації

23 січня в Шаргороді на Вінниччині біля райдержадміністрації відбулася акція протесту. Біля 1 тис. мешканців вимагають переглянути схему створення госпітальних округів.

"На зборах громадян у Шаргороді висловили недовіру голові департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Людмилі Грабович та заступнику голови-директора департаменту освіти і науки Ігорю Івасюку. Люди вимагають в найближчий час переглянути схему створення госпітальних округів та зарахувати Шаргородську ЦРЛ до багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування І типу. Якщо ж рішення буде негативним для жителів району, люди мають наміри після 25 січня перекривати залізницю на ст. Ярошенка", - розповів УНН голова люстраційного комітету Анатолій Банах.

Створення госпітальних округів не обговорювалось з керівництвом закладів охорони здоров'я та з громадськістю. Нововведення передбачає перенесення лікарні з Шаргорода до Могилів-Подільського — за 60 км.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Половину бюджету витратять на охорону здоров'я

21 січня в Козятині відбувся мітинг на якому люди висловились проти перенесення лікарні з міста до сусіднього райцентру Калинівка.

"Невідкладна допомога, пологи, гострі стани, операції й реанімація будуть у Калинівці. Не в Козятині. Я в шоці. З розмов з колегами з ЦРЛ дізналась, що і для них ця новина стала громом серед ясного неба. Керівники району та лікарні не можуть довести очевидний факт того, що місто і район з населенням більше 60 тис. чоловік має найкращих лікарів в області. Від деяких сіл до Калинівки 75 кілометрів. Для людей це буде катастрофа", - каже керівник ГО "Суспільні ініціативи Козятинщини" Олена Іванчук.

Зараз ви читаєте новину «Мітинг висловив недовіру заступнику голови облдержадміністрації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути