Ексклюзиви
четвер, 16 листопада 2017 17:15

Мер Одеси гарантував збереження Зеленого театру як найважливішого культурного майданчика міста

Мер Одеси гарантував збереження Зеленого театру як найважливішого культурного майданчика міста
Мер Одеси Геннадій Труханов заявив, що міська влада Одеси зробить все, щоб зберегти знаменитий Зелений театр

Відповідаючи на петицію одеситів і з огляду на громадську думку, мер Одеси Геннадій Труханов особисто гарантує збереження Зеленого театру в Одесі в якості знакового для міста культурного майданчика, який не буде забудований якимись будівлями.

Міська влада Одеси зробить все, щоб зберегти знаменитий Зелений театр. Про це йдеться у відповіді мера Геннадія Труханова на відповідну петицію одеситів. Петиція була розміщена на порталі "Соціально активний громадянин" після поширення необґрунтованих чуток про можливу забудову цієї території в парку Шевченка висотними будівлями. І ця петиція стала єдиною за весь час порталу, яка набрала необхідні 1000 голосів для вступу її в силу і публічної відповіді на неї міського голови.

За словами Геннадія Труханова, позиція міської влади однозначна: Зеленому театру бути!

"Позиція міської влади щодо подальшого розвитку (долі) території, на якій розташований Зелений театр, однозначна: про забудову цієї земельної ділянки капітальними будівлями не може бути й мови. Там може розташовуватися концертний майданчик, арт-простір, театр, але ніяк не висотка, торгово-офісний центр або щось подібне. Наша основна задача сьогодні - зафіксувати цю позицію в правовому полі", - підкреслив мер Одеси.

Також Труханов подякував людям, які відновили роботу Зеленого театру і зазначив, що з новою командою він буде працювати набагато цікавіше: "Користуючись нагодою, я хочу подякувати команді волонтерів, які вдихнули друге життя в Зелений театр, за неоціненний внесок у розвиток культурно-мистецького життя Одеси. Щиро сподіваюся, що в новому сезоні Зелений театр стане ще успішнішим проектом, збереже свого глядача і завоює серця нових".

А щоб гарантувати статус Зеленого театру саме як культурно-концертного майданчика в історичному центрі міста, за словами мера, вже запущений механізм його роботи саме в такому вигляді з новою командою і орендарями: "Завдання міської влади - зафіксувати цю позицію у правовому полі. Спільно з новими орендарями території, на якій розташований Зелений театр, необхідно виробити механізм, який дозволить у подальшому розвивати і використовувати цю територію як місце відпочинку, культурного дозвілля і отримання знань. Відповідні доручення вже були дані мною профільним міським департаментам".

Зелений театр - одне з улюблених місць відпочинку тисячі одеситів і гостей міста. З початку 1990-х він перебував у повній розрусі, але в 2014 році його діяльність була відновлена. Протягом останніх 3-х років Зелений театр радував одеситів і гостей міста концертами відомих виконавців, майстер-класами та іншими культурними заходами.

Зараз ви читаєте новину «Мер Одеси гарантував збереження Зеленого театру як найважливішого культурного майданчика міста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути