Ексклюзиви
четвер, 10 листопада 2016 14:24

Меморіал пам'яті загиблим прикордонникам збудували за півроку, живим - подарують квартири
5

Фото: фото надане Людмилою Катеринич

Сьогодні у Могилеві-Подільському відкрили Меморіал пам'яті загиблим героям-прикордонникам на Сході України. Їх семеро - Герой України В'ячеслав Семенов, Олександр Дзюбелюк, Володимир Блажко, Ігор Присяжнюк, Віктор Соколовський, Олег Глущак, Павло Дмитренко.

"Цю ідею подав персонал і керівник прикордонного загону Юрій Василик. Щоранку перед роботою він приходив на будмайданчик і ввечері приходив глянути, як ведуться роботи. Пам'ятник звели за півроку самотужки. Нам привезли з Ямполя камінь і взялись до роботи. Хтось викладав доріжку, інші - стелу. Жнки висаджували на газоні квіти" - розповідає Gazeta.ua керівник прес-служби Могилів-Подільського Прикордонного загону Людмила Катеринич.

На відкриття приїхав Голова Держприкордонслужби України генерал-полковник Віктор Назаренко, начальник Південного регіонального управління Держприкордонслужби України генерал-лейтенант Сергій Косік.

"Сьогодні ми віддаємо шану усім полеглим, яких немає з нами. Та вони продовжують жити в наших серцях" - сказав очільник прикордонного відомства.

Пам'ятник встановили на території військового містечка Могилів-Подільського прикордонного загону. Триметрова камінна стела, на якій - рівносторонній козацький хрест. Зображення героїв викарбувані в граніті, поруч пам'ятна дошка зі словами посвяти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для переселенців збудують розкішну багатоповерхівку

Водночас для прикордонників будують 3-поверховий житловий будинок біля Дністра. Проводять реконструкцію старої будівлі своїми силами. На закупівлю будівельних матеріалів з обласного бюджету виділили близько мільйона

"Їй змінили цільове призначення під житлове. Вже добудували 3 поверх. Будинок розрахований на 18 квартир. Там будуть 1-, 2-, і 3-кімнатні квартири. Їх обіцяють роздати справедливо, - додає Людмила Катеринич. - Дитячий майданчик допоможе збудувати та облаштувати депутат Вінницької обласної ради Геннадій Вацак.

Житловий комплекс із 207 квартир за програмою "Муніципальне житло" здали у Вінниці. Вартість квартир нижче ринкової ціни - 8,8 тис. грн за 1 м. кв. В першу чергу право на купівлю мають працівники бюджетної сфери міста Вінниці, учасники АТО і переселенці.

Зараз ви читаєте новину «Меморіал пам'яті загиблим прикордонникам збудували за півроку, живим - подарують квартири». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути