Ексклюзиви
понеділок, 07 серпня 2017 15:52

Медики розповіли, як чоловік вибрався із лихоманки Західного Нілу

Медики розповіли, як чоловік вибрався із лихоманки Західного Нілу
Комарі можуть переносить вірус лихоманки Західного Нілу. У половині випадків хвороба ускладнюється менінгітом або енцефалітом. Фото: MixStuff

52-річний чоловік захворів на лихоманку Західного Нілу. Хвороба проявилася після риболовлі на Дніпродзержинському водосховищі у Кобеляцькому районі Полтавщини. Причиною стали укуси комарів.

Про це повідомили в Решетилівській районній лікарні Полтавської області.

"Ця лихоманка часто дає ускладнення. 50% укусів переростають в менінгіт, енцефаліт. За останні 5 років зафіксували другий випадок хвороби в Полтавській області", - сказала 34-річна Рита Сліпко, інфекціоніст Решетилівської лікарні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МОЗ закупить іноземних ліків на 5,9 млрд грн

Лихоманка супроводжується слабкістю, запамороченням. Ймовірні висипи на тілі, нежить. Такі ознаки з'являються через кілька днів після відпочинку на природі. Якщо комахи покусали за шию або голову — недуга проявляється швидше.

"У чоловіка були лише два симптоми — температура до 40 градусів та головний біль. Це середня тяжкість захворювання. Після 2 тижнів лікування стан покращився, його виписали. Вже знову рибачить", - зазначила лікар.

З 2011 року в Україні 91 людина захворіла на лихоманку Західного Нілу. Найбільшу кількість інфікованих комарів спостерігають уздовж Дніпра в Запорізькій та Дніпровській областях.

Українські туристи у турецькому місті Анталья підхопили вірус Коксакі. Він відноситься до збудника дитячих інфекцій. Викликає вірусний інфекційний процес - ентеровірусний стоматит з екзантемою. Переважно проявляється порушенням роботи кишечника, діареєю, загальною інтоксикацією і характерною висипкою. Перебіг інфекційного процесу в цілому сприятливий, але бувають випадки розвитку млявих паралічів, ураження оболонок головного мозку.

Зараз ви читаєте новину «Медики розповіли, як чоловік вибрався із лихоманки Західного Нілу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути