пʼятниця, 10 червня 2022 11:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Мародерствують, вимагають "таксу" на блокпостах і витісняють українців - голова Запорізької ОВА про безчинства росіян

Мародерствують, вимагають "таксу" на блокпостах і витісняють українців - голова Запорізької ОВА про безчинства росіян
Російські терористи продовжують вчиняти воєнні злочини та безчинства на захоплених територіях України. Фото: eastnews.ua

Російські терористи продовжують вчиняти воєнні злочини та безчинства на захоплених територіях України.

У перші три дні війни окупанти захопили два райони регіону - Мелітопольський та Бердянський, а також переважну частину Василівського і Пологівського районів. Про це зазначив голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух на "Радіо НВ".

"Там йдуть бойові дії, є території в окупації - Енергодар чи Пологи, Токмак, Бердянськ, Мелітополь. Зрозуміло, що ситуація різна на різних територіях, але загалом викрадають людей, постійний тиск, намагання захопити управління цими територіями відбувається постійно", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські війська відійшли з Мелітополя - Старух

Зауважив, що із захоплених населених пунктів виїхало майже 85-90% населення. Ті, у кого не було можливості виїхати, залишилися.

"Так звана ДНР одне придумує, самопроголошені лідери - щось інше. Там системної політики немає, а є одне - ускладнити людям життя, всіма силами намагатися витіснити проукраїнське населення. А в силу того, що у нас абсолютна більшість громадян проукраїнські, всіх же не витісниш. І також орда, яка там займається окупаційною роботою, просто грабує. Грабують усе, виставляючи з квартири повністю. Грабують зерно, майно підприємців. Навіть пересування за гроші: виставляють на блокпостах таксу за пропуск", - додав Старух.

Запорізька область зараз частково перебуває під російською окупацією. Ворог відкрито говорить про плани захопити місто Запоріжжя. Зокрема про це заявляв перший заступник так званої "військово-цивільної адміністрації" Запорізької області Артем Шарлай, передають російські ЗМІ.

Російська влада хоче привласнити тимчасово окуповані та захоплені території України. Для цього мають намір провести псевдореферендуми. Про це заявив член міжнародного комітету Ради федерації РФ Сергій Цеков. За його словами, до Росії мають "приєднатися" захоплені території Донбасу, Херсонської та Запорізької областей.

Окупаційна влада Запорізької області заявила 8 червня, що так званий референдум про перехід області до складу Росії начебто відбудеться 2022 року. Підготовка до нього вже розпочалась. Про це заявив так званий представник місцевої адміністрації Запорізької області, колаборант Володимир Рогов.

Зараз ви читаєте новину «Мародерствують, вимагають "таксу" на блокпостах і витісняють українців - голова Запорізької ОВА про безчинства росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути