Ексклюзиви
середа, 04 жовтня 2017 18:24

Мандрівник два роки працював барменом на круїзних суднах
6

Мандрівник Віталій Душка побував у 45 країнах світу.
Фото: із архіву Віталія Душки
Мандрівник Віталій Душка побував у 45 країнах світу.
Мандрівник Віталій Душка побував у 45 країнах світу.
Мандрівник Віталій Душка побував у 45 країнах світу.
Мандрівник Віталій Душка побував у 45 країнах світу.

Мандрівник Віталій Душка побував у 45 країнах світу. Працював барменом на круїзних лайнерах, продавцем у брендовому магазині, збирачем ягід.

"На круїзних лайнерах працювати найважче. Робочий день триває 8-10 годин. За півроку не мав жодного вихідного. У каюті 4 на 2,2 метри жили вдвох. Там завжди темно, ілюмінаторів немає. Давить відсутність особистого простору, постійний шум. Часто почувався втомленим. Постійно ставив будильник, щоб не проспати. Перші круїзні лайнери, на яких працював, належали американським компаніям. Узимку ходили по Карибському басейну - Колумбія, Панама, Мексика, Ямайка. Улітку - Середземним морем. Так побував у Європі практично скрізь, де є вода. Був у морі два роки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Батько та донька 108 днів добиралися з Китаю в США

Під час роботи Віталій часто їздив на екскурсії - плавав із дельфінами й скатами на Кайманових островах, дивився на піраміди Мексики й водоспади Ямайки, на Нідерландських островах займався дайвінгом, в Ісландії купався у термальних джерелах.

"На круїзних лайнерах працівникам заборонено мати стосунки з пасажирами, битися й випивати. Перший раз за порушення оголошують догану. Потім тричі виписують письмові зауваження. За четвертим разом - звільняють. Додому маєш повертатися за власний кошт. Але можуть відправити на капітанське слухання, де вирішують - звільняти чи пожаліти. На таке потрапив за те, що цілувався з пасажиркою на відкритій палубі. Здав мене бармен - подзвонив менеджеру. На слуханні помилували. Більше з тією жінкою не бачився".

Повний матеріал шукайте у найближчому номері журналу "Країна".

В Польщу почали активно набирати на роботу сімейні пари. Для них видають окреме житло. Перевагу надають молодим парам з малими дітьми. Про це розповідає вінничанин Олександр Давиденко, який три місяці тому поїхав на роботу у Жешов.

Зараз ви читаєте новину «Мандрівник два роки працював барменом на круїзних суднах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1634
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути