Ексклюзиви
понеділок, 11 грудня 2017 19:22

Люди живуть у напіврозваленому будинку
14

Будинок не ремонтували 50 років
Фото: Валерій Шмаков
У вересні дах так і не поремонтували
Сходи у підвал провалюються
Прохання мешканців про ремонт результату не дають
Стіни в коридорі обдерті

Мешканці вже й не пам'ятають, коли востаннє проводили ремонт у їхньому будинку. Листи у відповідні органи з проханням таки його зробити вони пишуть вже десятиліттями. Втім, реакції немає, а сама будівля потроху розвалюється.

Один з мешканців розповів, що стан будинку справді жахливий. Обдертий фасад, з якого проглядається цегляна стіна. Понівечений під'їзд та потріскані стіни. Сходи, щоб підніматися на поверхи проламуються. Прибудована будівля, в якій знаходиться туалет, розвалюється. В квартирах мешканців стіни потріскали і розходяться. Жителі розповідають, що у вересні обіцяли поремонтувати дах, але досі за це ніхто не взявся. Комунальники припинили навіть прибирати сходову клітку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 22 роки Кадетський корпус руйнується в центрі Полтави

Чиновники визнають, що будинок потребує ремонту.

"Будинок на вулиці Мулярській, 9 у Львові не є в переліку тих будинків, які визнані аварійними. Звернення мешканців щодо ремонту будівлі є. Тому ЛКП "Центральне" замовило технічне обстеження будинку. Спеціальна комісія визнала його місцевою пам'яткою архітектури, тому він є в переліку архітектурних пам'яток під номером 20460. За висновками комісії, оскільки будівля є пам'яткою архітектури, то вона підлягає реставрації, а не ремонту. Ці висновки скеровані в Управління історичного середовища, аби воно включило цей будинок до переліку тих, які потребують реставрації 2018 року. Необхідно докладно обстежити будівлю, виробити відповідну документацію, отримати дозвіл на початок робіт у Києві. Тоді проект реставрації має отримати кошти в бюджеті розвитку. І кінцеве рішення прийме сесія міської ради", - розповідає начальник відділу капітального ремонту житлового фонду Львівської міськради Борис Березяк.

Аби 2018 року будівлю таки реставрували, проект реставрації має пройти всі перевірки і отримати кошти. В іншому випадку, невідомо, коли мешканці зможуть побачити свою домівку відреставрованою.

Замість реставрації Ханський палац ламають, повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров. Під виглядом реставраційних робіт нищать Ханський палац у Бахчисараї.Торік в охоронній зоні Ханського палацу окупанти знесли історичну будівлю.

Зараз ви читаєте новину «Люди живуть у напіврозваленому будинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути