середа, 05 лютого 2020 09:47

"Люди залякані. Бояться аби до них не приїхали бандити"

"Люди залякані. Бояться аби до них не приїхали бандити"
Колектори все частіше вимагають борги селян із сільських голів

Село Іваньки Маньківського району Черкаської області тероризують колектори. Телефонують селянам, голові громади й вимагають повернути кредити, які брали вихідці з села.

"Молодь улазить у халепу не думаючи, – каже Іваньківський сільська голова Леся Поліщук. – Беруть невеликі кредити в кредитних спілках "Швидко гроші", "Є гроші", "Мані вео", а мусять повертати просто шалені суми. У жовтні хлопець із села взяв у Києві кредит 4 тисячі гривень. За місяць мав повернути вже 10 тисяч 600 гривень. Не зміг. Тепер його борг за три місяці виріс до 18 тисяч. Ще одна дівчина взяла 3 тисячі, а має повертати 10 тисяч. Дзвінки лунають у батьків, родичів і в мене. Був випадок, коли мій телефон ставили на автодозвон протягом двох діб. Не могла нікому ні зателефонувати, ні почути щось".

За словами Лесі Миколаївни колектори намагаються залякати людину.

"Мені представилися відділом у боротьбі з економічними злочинами. Ще комусь – співробітниками банку. Назвали мені номер мого паспорту й індивідуальні дані. Сусідам назвали марку автомобіля і його номер. Сказали, що вже виїжджають до них із Києва. Люди залякані. Батьки боржників позичають гроші й намагаються віддати аби здихатися цієї халепи. Одна жінка прийшла до сільської ради сваритися, бо колектори сказали, що всі дані дала їм сільська рада. Я заспокоюю людей, показую повідомлення, якими шантажують мене".

Дівчина взяла 3 тисячі, а має повертати 10 тисяч

Леся Поліщук каже, що вимагачі телефонували її чоловікові.

"Сказали, що Леся Поліщук померла. Перевіряли його реакцію. Однак мій чоловік заявив, що працює в контррозвідці й знайде цих колекторів".

Жінка каже, що зверталася в поліцію, телефонувала зі скаргами на гарячу лінію, але жодних результатів це не дало.

"Я вже не знаю, до кого звертатися і кому скаржитися. В селі панує атмосфера терору. Люди залякані, а ділки почуваються, як риба у воді. Очевидно, інформацію їм продають банки, бо вона конфіденційна. Робочий телефон я взагалі не беру, бо туди телефонують тільки вимагачі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Неповнолітню зґвалтував знайомий із мережі

У селі Іваньки проживає 3200 осіб. Найбільші підприємства – спиртовий завод та ферма "Кролікофф", на якій працює 90 робітників.

Зараз ви читаєте новину «"Люди залякані. Бояться аби до них не приїхали бандити"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1634
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути