понеділок, 24 лютого 2014 10:07

Львівщина відмовляється від усього радянського

Львівщина відмовляється від усього радянського

В одній із львівських шкіл батьки просять освітян заборонити радянські свята, зокрема восьме березня та день захисника Вітчизни, який відзначають 23 лютого.

"Не одна жінка з тяжким серцем благословляла свого сина в дорогу, знаючи, що там його можуть вбити. Але кожна з нас розуміла: як не він, то хто? - йдеться у зверненні батьків 4-А класу школи "Гроно". - Зараз наші хлопці привезли зернятко віри у краще життя. Ми повинні відчистити його від осколків попереднього злочинного режиму і кіптяви чужинних ідеологій. Ініціаторами цього революційного процесу стали хлопці і дівчата, народжені вже у незалежній Україні, а це означає, що вони не були обтяжені "совєтським минулим", вони не були жовтенятами, піонерами. Вони не знали "червоних днів календаря", свят жовтневої революції. Настав час, коли ми повинні відмовитись від "ідеологічних залишків":"день защітніка родіни" та "восьмого марта", як би їх не перейменовували".

Батьки кажуть, що кожного разу, коли ми даруватимемо чи прийматимемо подарунки у цей день, будемо перешкоджати формуванню вільної національної особистості.

Також у суботу в Стрию на Львівщині громада зняла пам'ятник радянському воїну, який тримав на руках дитину. Його поставили у 1965 році. Місцева "Свобода" неодноразово виступала за його знесення. Однак міська влада не підтримувала. Не санкціонувала знесення і в суботу.

Зараз ви читаєте новину «Львівщина відмовляється від усього радянського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути