Ексклюзиви
середа, 01 січня 2014 16:30

Львів'яни відзначили день народження Бандери: "Охорони нас, Боже, від межигірського ірода"
6

Фото: Фото: Леся Межва

Після нічного святкування Нового року львів'яни зійшлися до пам'ятника Степану Бандері на урочисте віче. Провідник ОУН народився 1 січня.

Попереду мітингу червоно-чорні прапори та синій стяги із написом "За Україну". Прапори з партійною символікою "Свободи" - позаду площі. Хоча в анонсах зазначалося, що буде всенародне віче, на площі перед пам'ятником зібралося 200 людей, переважно чоловіки-пенсіонери.

Урочистості звично тут відбуваються у такому порядку: чиновники і депутати покладають квіти, священики відправляють молебен, далі усі співають "многая літа", б'ють святкові залпи, співають гімн. Тоді беруться виступати львівські "свободівці" та чиновники. Кожен починає промову із двох привітань: "Слава Ісусу Христу" та "Слава Україні".

"Дорогі львів'яни, вітаю вас із днем народження Бандери. Я гордий з того, що мене і нас усіх називають "бандерівцями", - сказав у своєму виступі секретар Львівської міської ради Василь Павлюк.

"Охорони нас, Боже, від того межигірського ірода, - каже священик, який щоразу править на мітингах у Львові, Михайло Нискогуз. - Так само як колись Ірод наказав убивати невинних дітей, так само цей межигірський дав вказівку бити наших дітей. Дай нам сили здолати ту нечисту силу".

Присутні гучно аплодують. Вмикають патріотичні пісні на всю площу.

Зараз ви читаєте новину «Львів'яни відзначили день народження Бандери: "Охорони нас, Боже, від межигірського ірода"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

515

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути