четвер, 19 січня 2017 19:43

Львів'яни стрибали в крижану воду разом з малими дітьми
17

Фото: Валерій Шмаков

Сотні людей взяли участь у йорданських купаннях на озері в парку Горіховий Гай у Львові.

У четвер, 19-го січня, християни східного обряду відзначають Йордан, або Водохреща - третє і завершальне велике свято різдвяно-новорічного циклу. У цей день за традицією люди пірнають у ополонки, щоб бути здоровими увесь рік і відновити духовні сили.

Враховуючи минулорічний ажіотаж, на озері вирізали одразу дві ополонки для занурення біля яких чергували рятувальники. Після того як священники освятили воду в озері, до ополонки вишикувалась немала черга охочих долучитись до здорової традиції зимового купання.

Для комфортного пірнання поряд з озером організували зони обігріву, роздягальні, гарячий чай, куліш та інші зручності. Впродовж дня тут лунають святкові колядки.

Як і минулого року серед пірнальників в ополонку було чимало жінок, а дехто занурювався в воду цілими сім'ями разом з малими дітьми.

"Сьогодні особливий день! Скупалась в крижаній воді другий раз в житті. Вперше – на минулорічне Водохреща. Враження чудові! Йордан цього року дуже гарний! Ми переможемо!", - каже Оксана Вацеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад 200 літрів глінтвейну роздали на Водохреща

"На Водохреща ходжу з друзями купатися щороку. Після купання відчуваєш духовне і фізичне очищення, радість. Вода підбадьорює, загартовує і дає силу. Хоч на вулиці мінусова температура холоду не відчуваєш. Загартовуватись звісно варто протягом всього року", - ділиться враженнями депутат Львівської обласної ради Руслан Кошулинський.

За народними прикметами, якщо в цей день падав сніг, то це на врожай. А ще після Водохреща розпочинається новий весільний сезон, який триватиме до Великого Посту.
Зараз ви читаєте новину «Львів'яни стрибали в крижану воду разом з малими дітьми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути