Ексклюзиви
середа, 24 червня 2015 15:46

Львівських дітей навчать робити міста в мініатюрі
13

Фото: Леся МЕЖВА

Виставку із картонних замків та соборів привезли у Дитячий центр розвитку і дозвілля "Під спільним дахом" на вулиці Василя Симоненка. Автор робіт - 58-річний Петро Щербак із Нового Роздолу. Усього тут - близько ста копій соборів Франції, Німеччини, середньовічні замки, споруди Риму, а також літальні апарати.

Виставка безкоштовна. Автор привіз її у Львів, коли вона перестала вже вміщатися у хаті. Займається 3-Д моделюванням із картону кілька років. За освітою - інженер.

"Для такої роботи потрібні ножиці, клей, картонна основа, скальпель, - розповідає Gazeta.ua конструктор. - Робити таке може кожен. Головне - бажання і терпіння. Журнали зі схемами можна придбати через інтернет, або просто скачувати моделі з інтернету на сайтах 3-Д моделювання і видруковувати на кольоровому принтері."

На один замок або великий собор Щербак затрачає 2-3 місяці роботи. Конструює міста вечорами.

"Зі своїм другом архітектором ми розробили моделі і львівських споруд. Шукаємо зараз, хто би зміг це надрукувати. Імпортна модель архітектурної пам'ятки коштує близько тисячі гривень."

Автор з радістю залишить колекцію у Львові, якщо міська рада надасть для неї постійне приміщення. Гроші за виставку Щербак не бере, щоб люди могли це вільно бачити.

Навколо освітнього закладу "Під спільним дахом" - 12 шкіл Франківського району. Тут є бібліотека, доступ до інтернету, вай-фай, гуртки для школярів і дошкільнят. Щодня сюди можуть вільно приходити діти та батьки. До кінця літа Петро Щербак планує провести кілька майстер-класів для дітей та навчити їх самостійно робити такі картонні скульптури.

Зараз ви читаєте новину «Львівських дітей навчать робити міста в мініатюрі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути