понеділок, 19 серпня 2019 12:02

Власник згорілого готелю описав Зеленському свою версію трагедії

 

Власник згорілого готелю "Токіо Стар" Вадим Чорний написав листа до Президента України Володимира Зеленського. У ньому своє затримання автор пов'язує із заявою гаранта, який зазначив, що за наслідки події відповідатиме безпосередньо власник готелю, повідомляє "Думская".

Звернення, написане нібито від імені Чорного, не підписане і не має дати.

"Пане президенте, я не міг прочитати ваш пост, у якому ви вимагали посадити мене в тюрму. Коли ви писали його, мене вже затримали. Після двох діб без сну та доби без води слідчий намагався витрусити з мене хоч щось для обвинувачення. Тому що у нього не було нічого, крім вашого посту і бажання вислужитися перед вами", – йдеться у зверненні.

У листі зазначено, що за протипожежну сигналізацію відповідала охоронна фірма "Карабінер", із якою готель мав укладений договір. Чорний зазначив, що автоматика надіслала сигнал на пульт охоронної компанії , коли почалася пожежа. Однак, співробітники "Карабінера" не викликали рятувальників.

"Компанія не викликала пожежників. Коли поліцейські намагалися оглянути пульт "Карабінера", їх не пустили. Мої співробітники телефонували у МНС (зараз це ДСНС – Держслужба з надзвичайних ситуацій. – ред.), виводили гостей, і лише після цього дзвінка приїхали пожежники. Тільки за 40 хвилин вогнеборці увійшли до кімнати", – підкреслено в листі.

В охоронній компанії заявляють, що лист Вадима Чорного є абсолютно неправдивим. Мовляв, у "Карабінера" були договірні відносини з протипожежної безпеки з готелем "Токіо Стар", пишуть Незалежні новини. У компанії підкреслюють, що з готелем у них був укладений лише договір на кнопку тривожного виклику групи швидкого реагування. Підтверджуючі документи передали в поліцію.

При цьому потерпілі, яким пощастило вижити, розповіли, що насправді гідранти були "заглушені", а пожежна сигналізація взагалі працювала лише частково.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затримали власника смертоносного готелю "Токіо Стар": що відомо про бізнесмена

У ніч на 17 серпня в одеському готелі "Токіо Стар" сталася пожежа. 9 людей загинули, 9 госпіталізували.

Зараз ви читаєте новину «Власник згорілого готелю описав Зеленському свою версію трагедії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути