неділя, 18 серпня 2019 13:49

Затримали власника смертоносного готелю "Токіо Стар": що відомо про бізнесмена

Затримали власника смертоносного готелю "Токіо Стар": що відомо про бізнесмена
У Одесі затримали 47-річного Вадима Чорного. Він власник готелю "Токіо Стар", в якому під час пожежі загинули 9 людей. Фото- bessarabiainform.com

У Одесі затримали 47-річного Вадима Чорного. Він власник готелю "Токіо Стар", в якому під час пожежі загинули 9 людей.

Прокуратура готує йому підозру за фактом порушення вимог пожежної безпеки. Найближчим часом суд обере йому міру запобіжного заходу, повідомили в прес-службі відомства.

Крім "Токіо Стар" Чорному належить ще один готель "Зірка" на вул. Успенської, будівля ресторану "Київ" на Грецькій площі і паркінг там же. Підприємець має дві вищі освіти (економічну та юридичну) і підготовку в області політичної філософії, пише bessarabiainform.com.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розслідування розсиплеться: експерт про пожежу в "Токіо Стар"

У період з 1994 по 1998 Чорний був депутатом Одеської міськради. А в 1998-2002 роках - мером міста Арциза Одеської області. Під час перебування на посаді міського голови Арциза Чорний повністю ліквідував місцевий міськвиконком: апарат міської ради при ньому складався лише з чотирьох осіб. Також скандальний бізнесмен балотувався в мери Одеси в 1998 і 2010 роках, для цього він навіть орендував телеканал "Моя Одеса". Деякий період був радником міського голови з боротьби з корупцією і ворогував з колишнім мером Одеси Едуардом Гурвіцем. Крім усього є інформація про те, що Чорний очолював партію "Союзу Анархістів України" з 2002 року і є автором книги "Ісус, який не знав Христа", в якій стверджує про фальсифікацію євангельських текстів.

Про те, що Чорний є маніпулятором і шантажистом, пише у Facebook одеська активістка Зоя Казанжи.

"Чорний - бізнесмен-моралізатор. Він дуже любить всіх повчати і розповідати, як треба. Навіть свого часу сайт створив, за допомогою якого шантажував, маніпулював і заробляв гроші, публікуючи або не публікуючи компрометуючі, на його погляд, матеріали. Казав: "Я хочу, щоб одеські бізнесмени і політики прокидалися в холодному поту, чекаючи моїх публікацій". Цікаво, як він тепер буде спати, угробивши людей? "- написала вона.

Пожежа в одеському готелі "Токіо Стар" виникла у ніч проти 17 серпня. Загинули 9 осіб, ще 10 постраждали.

Зараз ви читаєте новину «Затримали власника смертоносного готелю "Токіо Стар": що відомо про бізнесмена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути