Ексклюзиви
вівторок, 24 листопада 2020 14:43

Лікарня в Івано-Франківську не прийматиме хворих на коронавірус, щоб "передихнути"

Лікарня в Івано-Франківську не прийматиме хворих на коронавірус, щоб "передихнути"
Фото:pexels

Центральна міська клінічна лікарня в Івано-Франківську, де лікують пацієнтів з Covid-19, тимчасово призупиняє госпіталізацію хворих. Причина - великі затрати кисню.

Про це повідомила на оперативній нараді начальниця управління охорони здоров'я Івано-Франківської міської ради Марія Бойко.

"Відсьогодні є домовленість про тимчасове призупинення госпіталізації хворих у ЦМКЛ. Уся госпіталізація хворих здійснюватиметься в міську лікарню номер 1 та в лікарні, які є навколо Івано-Франківська: Тисменицька, Лисецька, Богородчанська, Тлумацька, Галицька. Чому? Є велика кількість пацієнтів у ЦМКЛ, які перебувають на кисні, а це 28 пацієнтів у 3 реанімаціях і 60 пацієнтів, які на кисневих концентраторах та на різних кисневих точках. Затрати кисню великі, й для того, щоб обладнання справно працювало і не виникло надзвичайних ситуацій, є погодження про тимчасове призупинення госпіталізації пацієнтів", - сказала чиновниця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пасажири тролейбуса гамселили кулаками чоловіка через зауваження про маску

Бойко просить місцевих жителів із розумінням поставитись до ситуації, оскільки лікарні необхідно "передихнути".

Чиновниця зазначила, що в Івано-Франківську кількість хворих на коронавірус різко зростає. У 2 лікарнях, які приймають хворих з підозрою на коронавірус, перебувають 454 пацієнти, з них 32 – у реанімаційних відділеннях та 124 – на кисневій терапії. Наповненість ліжок у ЦМКЛ становить 73%, у міській лікарні №1 – 84%. Влада розгорнула додаткові ліжко-місця в міському перинатальному центрі та в дитячій лікарні.

За останню добу в Україні виявили 12 287 нових хворих на коронавірус. Із них дітей – 533, медпрацівників – 570. Загалом, станом на ранок 24 листопада, маємо 647 976 лабораторно підтверджених випадків Covid-19. Із них 11 263 - летальні. 188 пацієнтів померли за останню добу.

Зараз ви читаєте новину «Лікарня в Івано-Франківську не прийматиме хворих на коронавірус, щоб "передихнути"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути