субота, 17 червня 2017 07:08

Лікар кухонним ножем зарізав колегу після операції

Лікар кухонним ножем зарізав колегу після операції
Лікаря Калинівської лікарні на Вінниччині Юрія Ярощука вбив колега Борис Грищишин Фото: Олександр Гандзій

"Я була на посту. Побачила, як з операційної вийшов доктор, держиться за груди. Упав і захрипів. А за ним із ножем — наш анестезіолог Грищишин. Із ножа капала кров, - розповідає медсестра Калинівської районної лікарні Юлія Стебновська.

17 червня 2015 року у Калинівці на Вінниччині 62-річний Борис Грищишин зарізав колегу 44-річного Юрія Ярощука. Наніс удари ножем у печінку і біля серця. Поранений відразу помер. Поки вбивця спустився з третього поверху на перший, до лікарні приїхала поліція і затримала його. З'ясували, що у них була суперечка того дня. Ярощук очолював відділення і взявся відсторонити з роботи старшого лікаря за скарги з боку пацієнтів та колег.

"Мені все набридло. Я взяв ніж, який ношу в сумці, відкриваю ним консерви, ріжу хліб. І вбив людину. Я це усвідомлюю", - зізнався Грищишин на допиті.

19 червня Юрія Ярощука поховали в Калинівці. У нього залишились батько, мати, дружина і прийомний 8-річний син.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Охоронець лікарні вбив пацієнта

"Юра скаржився на Грищишина, що він дуже агресивний і погано працює. Вночі може проспати. За нього все виконували медсестри. Коли син очолив відділення, почав Грищишину робити зауваження. Юра до будь-якої справи ставився серйозно", - каже батько Василь Ярощук.

24 листопада 2015 року Бориса Грищишина засудили до 14 років позбавлення волі. Калинівський районний суд визнав його винним у вбивстві Юрія Ярощука.

"Було три засідання суду. На першому адвокат попросив провести обстеження стану здоров'я свого підзахисного. На друге його не привезли, бо не було машини. А на третьому – нарешті, винесли вирок. Грищишин почав суд із того, що признав себе винним. Сказав: я вбив не тільки Ярощука, а й себе. Але потім ввесь суд вів себе агресивно. Почав на Юру нападати. Потім і на міліцію, і на роботу, колег", - розповіла мати загиблого лікаря Ніна Ярощук.

26 березня у селі Балки Барського району 45-річний житель Вадим Григор'єв вбив свою 28-річну цивільну дружину Ольгу сокирою. До поліції чоловік зателефонував сам і повідомив про вбивство.

"Він запевняв поліцію, що його жінка видалась йому незнайомкою, яка викрала їхніх з дружиною дітей. Аби зупинити її, вдарив у голову обухом сокири. Лише через деякий час він зрозумів, що вбив свою дружину. Вона прийшла у сарай по дрова", - розповіли Gazeta.ua в управлінні обласної поліції.

Зараз ви читаєте новину «Лікар кухонним ножем зарізав колегу після операції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути