Ексклюзиви
пʼятниця, 20 травня 2016 17:01

Кращих джазових виконавців світу збере у Львові Alfa Jazz Fest

Кращих джазових виконавців світу збере у Львові Alfa Jazz Fest
ru.wikipedia.org

24-27 червня в Львові вшосте пройде фестиваль Alfa Jazz Fest. На чотири дні до міста з'їдуться світові зірки джазової музики. Цьогоріч організатори представлять слухачам ще більше музичних проектів, для зручності розширять територію прослуховування.

"Обговорюючи організацію фестивалю з колегами і акціонерами дійшли висновку — цього року джазфест має відбутися. Організація такого рівня фестивалю - це велике фінансове і організаційне навантаження. Але для нас це своєрідна громадянська позиція, громадянський обов'язок - Alfa Jazz Fest має відбутися. Ця подія є важливою не тільки для міста, вона особлива для всієї країни. Ми сподіваємося, що фестиваль джазової музики стане музичною візитівкою України в Європі", - зазначив на одній із прес-кофеернцій президент комерційного банку Альфа-Банк Україна Олександр Луканов.

"Альфа-Банк Україна" підтримує Alfa Jazz Fest у Львові щорічно, починаючи з 2011 року. Засновникам фестивалю є уродженець Львова співвласник консорціуму Альфа-Груп Михайло Фрідман.

"Ми є великим спонсором, проте фестиваль вже живе своїм самостійним життям. Щороку долучаються нові меценати. Поки що мова йде про невеликі суми підтримки, тим не менше, це дає змогу щоразу збільшувати кількість нових відомих учасників на Alfa Jazz", - прокоментував Луканов.

Цього року до Львова на джазфест запрошені справжні зірки джазової музики. На фестиваль приїде володар 20 премій Grammy Пет Метіні та відома джазова співачка Дайан Рівз.

"Після п'ятого фестивалю, який був незабутнім, зробити лайн-ап так, щоб задовольнити усіх глядачів, дуже важко, але ми постараємося. Цього року до Львова запросили таких виконавців, які досі в Україні жодного разу не були. Це буде справжнє зібрання зірок. Наприклад, зведемо разом дві надпотужні одиниці джазу Курта Еллінґа та Квартет Бренфорда Марсаліса. Послухати можна буде і провідних українських музикантів. Відкривати фестиваль буде український піаніст Вадим Неселовський, який презентує свою програму разом з Академічним симфонічним оркестром "ІNSO-Львів". Думаю, Alfa Jazz Fest 2016 буде несподіваним для всіх", - говорить творчий куратор фестивалю Олексій Коган.

Цьогоріч організатори збільшили кількість фестивальних днів. Шостий джазфест у Львові звучатиме 4 дні. Для того, аби ще більше глядачів мали можливість відчути музичну атмосферу, у місті розширять територію пікнікових фан-зон. Послухати джаз на них можна буде безкоштовно. Щорічно фестиваль відвідує понад 40 тисяч гостей з України та світу.

"На стадіоні в Парку Культури, крім прослуховування зірок, ми також підготували зони для сімейного відпочинку. А ще продумали спеціальний світлодіодний екран з відео- та аудіотрансляцією концертів головної сцени. Передбачили спеціальне накриття, яке зможе захистити гостей у разі дощу", - каже Наталя Горбачевська виконавчий директор фестивалю.

Виступи відомих музикантів із США, Великобританії, Швеції, Нідерландів, Німеччини, Польщі, Австрії, Франції, Італії, Австралії, Мексики та Куби лунатимуть із трьох сцен. Їх обладнають у Парку Культури, на Площі Ринок та в дворику Палацу Потоцьких. Користувачі сервісу YouTube зможуть дивитись виступи з головної сцени фестивалю в режимі реального часу. З 24 по 27 червня у програмі фестивалю проходитимуть також джазові кінопокази. Їх демонструватимуть у Парку Культури. Свою колекцію представить відомий колекціонер джазових кіно та відеоматеріалів Леонід Гольдштейн.

В рамках Alfa Jazz Fest 2016 вдруге відбудеться фестиваль вуличних музикантів Street Music by Alfa Jazz, який збере молодих талановитих учасників з усієї України. Вони представлять власну музичну творчість у стилях джаз, рок, альтернатива, інді, поп для широкого загалу на відкритих майданчиках Львова. Для кращих виконавців організатори підготували спеціальний приз — Сертифікат на музичне обладнання на суму 25 тисяч гривень. Вже вулична аудиторія буде обирати, кому саме із молодих музик дістанеться винагорода. За своїх фаворитів вони відправлятимуть смс.

Нагадаємо, львівський Alfa Jazz Fest увійшов до десятка найкращих європейських фестивалів за версією відомого британського видання The Guardian. Крім українського джазфесту, в рейтингу опинилися фестивалі Франції, Великобританії, Швейцарії, Італії, Нідерландів, Іспанії, Ірландії та Сербії.

У свою чергу головного спонсора фестивалю - Альфа-Банк Україна, міжнародне фінансове видання Global Finance визнало кращим банком України. До рейтингу увійшли банки, які надали краще обслуговування клієнтів "на глобальному, регіональному рівні та рівні окремих країн".

Альфа-Банк Україна як великий український комерційний банк з міжнародним капіталом, входить в приватну інвестиційну холдингову компанію ABH Holdings SA (ABHH) з головним офісом в Люксембурзі. Холдингова компанія має інвестиції в низці банківських груп на території країн СНД і Європи. Операційні компанії ABHH розташовані в Україні, Росії, Казахстані, Білорусі та Нідерландах.

Зараз ви читаєте новину «Кращих джазових виконавців світу збере у Львові Alfa Jazz Fest». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути