середа, 07 березня 2018 00:27

Коридором ганьби і "кров'ю" солдатів Ірину Білик змусили визнати Росію агресором
17

Перед початком концерту близько сотні активістів націоналістичних організацій зібралися на площі перед театром опери і балету
Фото: Валерій Шмаков
Перед початком концерту близько сотні активістів націоналістичних організацій зібралися на площі перед театром опери і балету
Активісти влаштували коридор ганьби, який залили «кров’ю», що символізує кров загиблих на сході українських солдатів
Продюсер Ірини Білик Олег Збаращук став провокувати бійку, почав виривати та мнути плакати
З аргументів шанувальників Ірини Білик можна було почути: «Ми просто прийшли музику послухати», «Мистецтво не має відношення до політики»

Співачка Ірина Білик визнала Росію країною-агресором, аби уникнути зриву концерту у Львівському оперному театрі.

Перед початком концерту близько сотні активістів націоналістичних організацій зібралися на площі перед театром опери і балету. На сусідній вулиці чергувало 2 автобуси з поліцейським спецпідрозділом у повній амуніції.

Учасники акції кажуть, що не планували блокувати концерт. Активісти влаштували коридор ганьби, який залили "кров'ю", що символізує кров загиблих на сході українських солдатів. Відвідувачі концерту мали пройти цим коридором.

"Але продюсер Ірини Білик Олег Збаращук став провокувати бійку, почав виривати та мнути плакати. Тож ми вирішили блокувати вхід до театру", - розповів представник "Добровольчого руху ОУН" Антон Петрівський.

Деякі відвідувачі заявляли, що нічого не знали про блокування, намагались пройти повз кордон активістів та їх не пропускали. Виникали словесні перепалки. З аргументів шанувальників Ірини Білик можна було почути: "Та ми просто прийшли музику послухати, чому це маємо терпіти?", "Мистецтво не має відношення до політики", "Люди виросли на її піснях, з дитинства слухали", "Чому тоді в Тернополі і Луцьку її концерти не блокували?", "У "верхах" значно більше лицемірства ніж тут", "Це хіба найбільша проблема у нас в державі?".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я дуже люблю Україну" - Білик пояснила, чому їздила Москву й Крим

Опоненти у відповідь скандували "Ганьба!", "Чемодан, вокзал, Росія!", "Білик не буде!".

"За квитки заплатили по 550 грн. Але ніде не повідомлялось що концерт скасовується. Коли телефонувала до театру – сказали що з продюсером домовились. Нехай тоді повертають гроші. Для чого так людям зіпсувати 8 березня?", - обурювалась одна із відвідувачок.

Згодом активісти зайшли до гримерки Ірини Білик і вимагали у неї визнати Росію країною-агресором та окупацію Криму.

"Мій чоловік є громадянином Росії. Мій син міг би бути громадянином Росії, але ми вирішили, що він все таки українець. Мій чоловік не агресор. Він, як і тисячі росіян співчуває Україні. Підписувати усіх артистів під одну гребінку – не правильно. Можна говорити, що політика Росії агресивна щодо України. Ми це засуджуємо. Але в чому винні мільйони росіян і мої родичі? Не вважаю, що прості люди, які живуть в Росії є агресорами", - зазначила співачка.

Після цього вхід до театру розблокували.

8 червня 2017 року концерт Ірина Білик в Одесі супроводжувався сутичками між протестувальниками і поліцією.

Активісти наголошують, що 2015 року виконавиця відвідувала Крим через Російську Федерацію, порушивши та зневаживши українське законодавство. 2017-го була гостею на святкуванні ювілею співака Філіпа Кіркорова, яке проходило в Кремлівському палаці в Москві.

Зараз ви читаєте новину «Коридором ганьби і "кров'ю" солдатів Ірину Білик змусили визнати Росію агресором». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути