неділя, 12 березня 2023 08:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Контрнаступ ЗСУ: пропаганда РФ посилає меседжі Києву щодо Запоріжжя

Контрнаступ ЗСУ: пропаганда РФ посилає меседжі Києву щодо Запоріжжя
ЗСУ готуються до весняного контрнаступу.  Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Окупаційні війська Росії намагаються імітувати нарощування сил у захоплених районах Запорізької області.

Для цього росіяни залучають військову техніку та суттєво наростили активність у медіапросторі загарбаних територій, повідомив Центр національного спротиву із посиланням на інформацію, отриману від осередків мережі руху опору на території області.

"Командування збройних сил РФ продовжує здійснювати заходи спрямовані на створення уявлення щодо суттєвого нарощування своїх сил та засобів на південному напрямку", – йдеться в повідомленні

Повідомляється, що навколо Мелітополя спостерігається розосередження таборів для підготовки мобілізованих росіян з облаштуванням матеріально-навчальної бази та залученням військової техніки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти завдали ракетного удару по Запоріжжю

Водночас російські пропагандисти масово пишуть про швидкий контрнаступ окупантів на південному напрямку.

"Наряду із цим активно поширюється меседж про те, що контрнаступальна операція Сил оборони на Запорізькому напрямку стане фатальним кроком з боку вищого військово-політичного керівництва України", – додали в повідомленні.

Центр нацспротиву закликав мешканців Запорізької області не піддаватися маніпуляціям ворога та продовжувати інформувати Сили оборони про пересування та розміщення військової техніки та особового складу росіян.

Західні аналітики прогнозують, що новий контрнаступ ЗСУ може бути на південному напрямку – у бік Мелітополя Запорізької області. Місто знаходиться на перетині двох важливих автострад та критичної залізничної гілки. Це робить його вкрай важливим для постачання російських сил на півдні.

Щоб дістатися до адмінкордонів Криму, українській армії потрібно подолати 84 км до захопленого Мелітополя, заявляв головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Уже тривалий час спостерігається рух ворожої техніки у напрямку Запорізької області. Підкріплення окупантам прямує через Маріуполь на Донеччині.

Зараз ви читаєте новину «Контрнаступ ЗСУ: пропаганда РФ посилає меседжі Києву щодо Запоріжжя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути