пʼятниця, 01 квітня 2022 13:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Колаборант, якого окупанти хотіли зробити "мером" Бердянська, отримав підозру

Колаборант, якого окупанти хотіли зробити "мером" Бердянська, отримав підозру
Про призначення на посаду, створену у незаконних органах влади, підозрюваний повідомив у відеозверненні. Фото: en-media.tv

На Запоріжжі мешканця Бердянська Олександра Сауленка, який добровільно погодився виконувати обов'язки мера окупованого міста, судитимуть за колабораціонізм.

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури йому повідомили про підозру, заявили в Офісі генерального прокурора 1 квітня.

"За даними слідства, чоловік після окупації міста добровільно погодився на пропозицію військової адміністрації Російської Федерації взяти на себе функції виконувача обов'язків мера. Підозрюваний також забезпечував їхнє "належне виконання", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із Бердянська намагаються евакуювати людей. Окупанти заважають

Про "призначення на посаду", створену в незаконних органах влади, підозрюваний повідомив у відеозверненні через інтернет, нехтуючи при цьому положеннями Конституції України та порушуючи конституційне право жителів Бердяньска на вільне волевиявлення під час виборів.

Зараз слідчі здійснюють досудове розслідування в кримінальному провадженні.

Бердянськ був окупований росіянами наприкінці лютого. Загарбники почали використовувати міський порт для доставки кораблями палива, особового складу та військової техніки.

24 березня ЗСУ знищили один із військових кораблів росіян "Саратов". По ньому українці випустили "Точку-У" - зброю, яка зазвичай не використовується для боїв на морі.

Зараз ви читаєте новину «Колаборант, якого окупанти хотіли зробити "мером" Бердянська, отримав підозру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути