Ексклюзиви
вівторок, 20 листопада 2018 13:19

Каміння на мотузках та взуття на стелі - закінчився фестиваль сучасного мистецтва
10

У Вінниці завершився фестиваль Air ГогольФест, на  якому показували сучасне мистецтво
Фото: Максим Кушка
У Вінниці завершився фестиваль Air ГогольФест, на  якому показували сучасне мистецтво
У Вінниці завершився фестиваль Air ГогольФест, на  якому показували сучасне мистецтво
У Вінниці завершився фестиваль Air ГогольФест, на  якому показували сучасне мистецтво
У Вінниці завершився фестиваль Air ГогольФест, на  якому показували сучасне мистецтво

У Вінниці завершився фестиваль Air ГогольФест. Тут жителям міста презентували сучасне мистецтво.Чимало людей відвідали локації на задвірках заводу "Кристал", не зважаючи на холодну погоду. Київські організатори з відомого театру "Дах", під керівництвом Влада Троїцького, задоволені тим, як відомий у столиці "ГогольФест" знайшов прихильників у регіонах.

Вдень люди пересувалися коридорами старого заводу, що прикрашені численними експозиціями художників і дивуються: "Мало що зрозуміло, але дуже прикольно!".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український діамант: учасниця дитячого Євробачення записала кавер з академічним хором

Молоді митці з багатьох куточків України встигли за кілька днів попрацювати над простором: дивні скульптури з дощок, велике вухо, щоб почути світ у собі, фотовиставки там, де їх не чекаєш побачити, навіть прольоти між поверхами заповнені картинами і картинками. А там де раніше була заводська кухня тепер звисають химерні "ноги" у взутті. У підвалі кожен окремий сарайчик віддано художнику. Флюоресцентні картини займають коридор, від якого розгалужуються кімнатки з маленькими низькими дверима. Ось серед кімнати з облущеними кахлями стоїть молода художниця Ірина Ворона і відшукує медитативний сенс проходячи серед підвішеного на мотузках каміння. Її інсталяція носить назву "Індивід vs Суспільство" - каміння хаотично рухається і знайти свій шлях між його траєкторіями не просто.

Так само і людина зіштовхується в житті з багатьма чинниками і шукає вихід з обставин, що склались. Вночі на тусовки та рейв-вечірки підтягується молодь. А старий запилений ангар заводу перетворився на час фестивалю на велику сцену, яка збирала меломанів погрітися. Тут хедлайнерами стали такі відомі київські музично-театральні проекти як "ЦеШо" та Dakh Daughters. Взагалі, на фестиваль Air ГогольФест приходили як просто потусити, так і цілеспрямовано побачити і почути щось з небаченого і нечутого раніше у Вінниці.

Команда, що робить фестиваль "ГогольФест" у інших містах крім столиці вже створила фестиваль у Івано-Франківську у 2016 році (з тих пір він став незалежним і носить назву PortoFranko), а торік вперше з успіхом зайшла у Маріуполь. Відтепер фестиваль буде і у Вінниці. Київська команда сподівається, що у перспективі він стане незалежним і зватиметься просто Air-Фест.

Зараз ви читаєте новину «Каміння на мотузках та взуття на стелі - закінчився фестиваль сучасного мистецтва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути