Ексклюзиви
середа, 05 серпня 2020 17:46

З поліції звільняють полковника, який був заручником "полтавського терориста"

З поліції звільняють полковника, який був заручником "полтавського терориста"
Полковника, якого тримав у заручниках "полтавський терорист", звільняють з лав поліції на пенсію. Фото: pl.npu.gov.ua

Начальника Управління карного розшуку ГУ НП в Полтавській області полковника поліції Віталія Шияна, який добровільно став заручником "полтавського терориста" замість свого підлеглого, звільняють із поліції в зв'язку з виходом на пенсію.

Про це повідомляє УНІАН.

Видання наводить слова самого полковника Віталія Шияна, що його вихід на пенсію не пов'язаний з критикою його дій під час спецоперації із затримання "полтавського терориста". А на пенсію він іде за вислугою років, віддавши службі в правоохоронних органах 25 років.

"Я вважаю, що під час спецоперації з "полтавським терористом" я мав рацію. Я обмінявся з підлеглим", - зазначив Шиян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полтавському викрадачу надали авто - він із заручником їде в бік Києва

Інформацію виданню підтвердив начальник Головного управління Національної поліції в Полтавській області Іван Вигівський, який також повідомив, що в середу під час наради в главку керівництво поліції області подякувало Шияну за роботу.

За інформацією ЗМІ, полковник Шиян не перший правоохоронець в родині - його батько працював у міліції. У школі майбутній полковник поліції навчався добре, потім "на відмінно" закінчив медичний коледж. Однак, медиком так і не став - пішов працювати у патрульно-постову службу.

Віталій Шиян працював у відділі по боротьбі з наркотиками, потім у відділі боротьби з організованою злочинністю, а згодом очолив управління карного розшуку міста Кременчука Полтавської області. Паралельно встиг закінчити юридичну академію в Києві.

У липні Віталій Шиян відзначився ще в одній резонансній справі - він разом із підлеглими провів у Києві спецоперацію по затриманню осіб, причетних до розбійного нападу на машину Укрпошти.

Зараз ви читаєте новину «З поліції звільняють полковника, який був заручником "полтавського терориста"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути