вівторок, 18 червня 2019 18:30

Ігуменя московської церкви заливає фекаліями пам'ятник українським воїнам

Ігуменя московської церкви заливає фекаліями пам'ятник українським воїнам
Користувачі радять холодноярівцям провчити оскаженілу московську священницю. Фото:Doroga.UA

Ігуменя Мотронинського монастиря, що належить Московському патріархату, зливає нечистоти на пам'ятник загиблим бійцям із 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний яр".

Пам'ятник, куди зливають нечистоти з монастиря, розміщений біля села Медведівка Чигиринського району Черкаської області, повідомила прес-служба бригади.

"Справа в тому, що ігуменя УПЦ МП наказала зливати каналізаційні нечистоти з монастиря у яр буквально поряд із меморіалом загиблим воїнам нашої бригади", – зазначать у прес-службі 93-ї бригади, що носить почесне найменування "Холодий Яр".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блискавка влучила в купол церкви РПЦ в Україні

Користувачі соцмереж почали поширювати відео.

"Треба ігуменю в цьому л**ні і втопити для повчання іншим. Незважаючи на те, що її вважають святою, але святі такими справами не займаються. Де ж святість цих монархів і якому богу вони поклоняються. Є така приказка: богу моляться, а бісу кланяються. Це про монастир із ігуменею разом. Сором і ганьба Московському патріархату, якщо допускає таке. Нічого святого для них немає", - пише Надія Вихованець.

"Мене дивує формулювання "ігуменя ..наказала зливати каналізаційні нечистоти з монастиря у яр". Хіба це взагалі законно - будь-куди виливати фекалії? Це територія монастиря? Якщо ні - то на них можна подати в суд. Як не на монастир, то на тих, хто безпосередньо зливає нечистоти куди попало. По-перше - це небезпечно не лише для середовища, але й для людей і тварин, які там живуть. Це може призвести до захворювань - розповсюдження кишкової бацили, як напpиклад EHEC, внаслідок якої в Німеччині померло кілька людей. Не фото знімати - це не вихід. Знайдіть грамотного юриста", - радить Васіліса Єгоровна.

Інші користувачі обурені бездіяльністю оператора, а інші закликають викликати поліцію, оскільки московська священниця забруднює навколишнє середовище.

Предстоятель УПЦ Московського патріархату Онуфрій та народний депутат, голова фракції "Опозиційний блок" Вадим Новинський поїхали в РФ, де зустрілися з патріархом Російської православної церкви Кирилом.

Зараз ви читаєте новину «Ігуменя московської церкви заливає фекаліями пам'ятник українським воїнам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1634
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути