понеділок, 28 червня 2021 15:51

Їдять з рук і позують для фото: на Одещині приручили лисиць
7

В селищі міського типу Фонтанка на Одещині оселилися лисиці. Дикі тварини живуть там близько пів року і зовсім перестали боятися людей.

Кадри із лисицями поширив місцевий фотограф Геннадій Голубєв у Facebook.

Фото: Геннадій Голубев

Оселилися лисиці між камінням на пляжі, якими укріпили узбережжя. Місцеві жителі зазначають, що регулярно підгодовують тварин.

За пів року життя на узбережжі лисиці стали зовсім ручними. Дикі з них йдуть на контакт з людьми і навіть позують на камеру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Їжаки, лисенята і білочки - як вигладяють найменші пацієнти ветеринарів

Директор одеського зоопарку Ігор Бєляков нагадав, що це дуже розумні та хитрі тварини, і людям краще їх не підгодовувати.

"Тварин помічали і на Дачі Ковалевського, і в Лузанівці, Крижанівці, інших навколишніх селах. Зазвичай, вони не мають особливих незручностей для людей. Однак, якщо виходити з інтересів самої лисиці, краще не намагатися з нею подружитися, не підгодовувати її. Дикому звіру ми таким чином робимо ведмежу послугу. Це дуже пластичний вид, розумний і хитрий. Вони звикають до різних умов і завжди знайдуть собі прожиток. Привчати її до контакту з людьми недобре", - сказав Біляков виданню "Думська".

Подружжя із Чернігова прихистило цуценя, яке виявилося вовком. Схудлого і з підбитою лапою цуценя помітила біля школи Христина Макеєнко і покликала із собою, щоб нагодувати. Так тварина оселилася в сім'ї.

Зараз ви читаєте новину «Їдять з рук і позують для фото: на Одещині приручили лисиць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути