середа, 21 липня 2021 03:00

Хто святкує день ангела 21 липня: як креативно привітати іменинників
6

Фото: page.if.ua

21 липня День Ангела святкують Андрій, Віктор, Данило та Дмитро. Привітайте рідних та близьких з іменинами.

З прийняттям християнства на Русі існувало досить тверде правило - давати ім'я саме того ангела, день пам'яті якого припадав на день хрещення. Тому день Ангела і іменини в більшості випадків співпадали хронологічно.

У XX столітті в ономастиці сталися великі зміни. Дітям почали давати імена, не пов'язані з церковними традиціями. Ім'я могло бути дано на честь літературного персонажа, в честь популярного артиста, героя. У побут стали проникати імена західного походження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День Ангела 20 липня. Як привітати Германа та Євдокію

Практика хрещення дітей перебувала під забороною і відродилася тільки в кінці минулого століття. Тим не менше, батьки продовжували давати дітям імена на свій смак, без орієнтування на святці. У зв'язку з цим, стала виникати плутанина з хрещеними іменами і назвами, даними при народженні. Дитина може носити одне мирське ім'я, а хрещеним бути іншим.

Дитину можуть наректи іменем фонетично співзвучним з мирським або церковним варіантом світського імені. Так Аліса може бути хрещеною ім'ям Олександри, а Богдан мати церковне ім'я Федір, що є його грецьким еквівалентом.

Привітання з Днем Ангела

Вітаю з іменинами! Бажаю завжди знаходити спільну мову зі своїм ангелом! Щоб він тобі завжди і у всьому допомагав, а ти, в свою чергу, не змушував його за себе червоніти!

***

Вітаю тебе з днем Ангела і бажаю, щоб твій ангел завжди тебе оберігав і допомагав тобі в усіх твоїх справах – домашніх і робочих, щоб всі твої починання були втілені в життя, щоб тебе завжди супроводжували удача, процвітання і успіх.

***

З Днем ангела! Твій небесний опікун подарував тобі безліч хороших якостей. Бажаю тобі не розгубити цей цінний набір ангельських подарунків по житті і пишається тим ім'ям, що подарували тобі твої батьки.

***

Нині в гарної людини –
Найкрутіші іменини.
Будуть в тебе подарунки,
Привітання й поцілунки.
Я приєднуюсь до всього,
Хай в житті все буде кльово!
Хай здоров'я не підводить,
Й грошенята хай підходять!
Вітаю З Днем ангела!

***

Ангел вдома в тебе був,
Тож молитву твою чув,
І на твої іменини,
Вже дарує щохвилини:
Пуд здоров'я і пуд віри,
Кілограмів сто надії,
Фунтів тисячі любові,
І кохання не на слові,
А каратів так відерце,
Радості у Ваше серце,
Ну і ще букет удачі,
І добра у Вашу вдачу!

21 липня день пам'яті святого великомученика Прокопія. Люди прозвали святого Женцем або Жатвенником, оскільки з цієї дати його поминання починали жати жито.

Беручись до роботи 21 липня, люди зазвичай служили молебень на честь святого. Після цього накривали столи з різними стравами. На Прокопія також заготовлювати корми для худоби на холодну пору року. Вірили, що якщо так не зробити, то тварини не захочуть їсти корм, заготовлений для них на зиму.

Зараз ви читаєте новину «Хто святкує день ангела 21 липня: як креативно привітати іменинників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути