субота, 03 березня 2018 03:28

Холодно буде до травня, - народний синоптик спрогнозував погоду на весну

Холодно буде до травня, - народний синоптик спрогнозував погоду на весну
Перші дні травня ще будуть досить прохолодні. Фото: Волинь Нова

Народний синоптик із Каменя-Каширського Володимир Деркач каже, що перші дні весни будуть теплі, проте потім стане холодно аж до травня.

Володимир Деркач визначає погоду за тим же методом, яким колись користувався журналіст і письменник Володимир Лис: спостерігаючи за природою з 25 грудня до 7 січня (від католицького Різдва до православного), - пише Волинь Нова.

Кожен день у зазначеному періоді відповідає за один із місяців року й підказує, якої погоди чекати. Свого часу прогнози Лиса користувалися велико популярністю: вважалося, що вони напрочуд правдиві.

Отож, прогноз Володимира Деркача такий:

Березень
Перші дні будуть по-справжньому весняними, але середина декади виявиться прохолодною, лише наприкінці цього відрізка трохи потепліє.

Друга десятиденка дещо холодніша від першої. У цей час зима боротиметься з весною: вночі — ​"мінус" майже постійно, вдень — ​вище нуля, опади несильні. Третя декада березня не принесе бажаного тепла, а в останні 5 днів добряче похолодає і варто чекати середнього рівня опадів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МОЗ розповіли про найчастіші помилки людей у мороз

Квітень
На початку місяця знову ж таки дощитиме, температура повітря буде невисокою, лише десь наприкінці декади, приблизно на Великдень, трохи потепліє (1–3 дні). Друга десятиденка теж не принесе багато тепла, сильні опади на початку (1–2 дні), далі — ​менше, і температура підніметься. Третя декада ледь не із самого початку принесе теплі дні з маленьким дощиком або й без нього, а от наприкінці квітня злегка похолодає.

Травень
Перші дні травня ще будуть досить прохолодні, але потроху температура підніматиметься, опадів мало. А вже друга декада — ​набагато тепліша, іноді — ​просто літо. Остання десятиденка також не розчарує: буде тепло, лише трохи зіпсують картину невеликі короткочасні дощі.

Зараз ви читаєте новину «Холодно буде до травня, - народний синоптик спрогнозував погоду на весну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути