середа, 02 березня 2022 06:22

Херсонський залізничний вокзал і річковий порт під контролем окупантів, але місто залишається українським - мер

Херсонський залізничний вокзал і річковий порт під контролем окупантів, але місто залишається українським - мер
Розповіли ситуацію в Херсоні. Фото: Херсонці

Херсон залишається під контролем України, але окупанти РФ захопили залізничний вокзал, річковий порт

Ситуація у Херсоні залишається складною. Кількість жертв та постраждалих наразі невідома, розповів мер міста Ігор Колихаєв у коментарі "Радіо Свобода".

"Зараз дуже важко сказати, яка кількість загиблих у місті Херсоні. Але дуже багато двохсотих та дуже багато трьохсотих. Чому важко? Тому що йдуть зараз бойові дії, і, дійсно, зараз йде окупація нашого міста", — сказав Колихаєв. Він уточнив, що йдеться як про постраждалих українських військових, так і мирних мешканців.

Місцеві дуже налякані, вони перебувають у своїх домівках, у бомбосховищах. Тероборона здійснювала бої, але зараз важко сказати, що з ними сталося.

"Російські війська йдуть нашим містом, йдуть нашими вулицями. Захопили залізничний вокзал, річковий порт. Є великі питання, як ми будемо забезпечувати життєдіяльність нашого міста сьогодні-завтра", — каже мер Херсона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти розстріляли мирних жителів, які намагались зупинити колону бронетехніки

Журналіст Олег Батурін о 17 годину 1 березня написав у соцмережах, що села Дар'ївка, Токарівка, Тягинка — в облозі.

"Величезні скупчення ворожої техніки. Окупанти розграбували всі магазини в Тягинці, рознесли кооператив "Прогрес", сьогодні розграбували вщент кафе над дорогою. У людей ще є запаси продуктів. Але окупанти не допускають в села машини Бериславського хлібозаводу", — сказав журналіст.

Регіон — на межі гуманітарної катастрофи.

"За останні години було відносно тихо, але іноді чути стрілецьку зброю або вибухи. Але це значно рідше чути, ніж, скажімо, вчора вдеь чи ввечері. Соцмережами шириться інформація, що стріляли у будівлю СБУ і наче вона горіла. Але фотопідтверджень немає. Ми намагалися зв'язатися з речницею СБУ на Херсонщині, але підтвердження не отримали, бо не могли додзвонитися", — розповіла кореспондентка з Херсону Еріка Авдєєва в телемарафоні UAразом.

Росія о 4:00 ранку 24 лютого напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

Зараз ви читаєте новину «Херсонський залізничний вокзал і річковий порт під контролем окупантів, але місто залишається українським - мер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути