четвер, 22 червня 2017 07:10

Горішні Плавні могли стати Святомиколаївськом

Горішні Плавні могли стати Святомиколаївськом
22 червня 2016-го міська рада Горішніх Плавнів підтримала резолюцію про перейменування міста на Святомиколаївськ. Верховна рада лишила назву Горішні Плавні. Фото: Прозорий Погляд

Міська рада Горішніх Плавнів підтримала резолюцію громадських слухань щодо перейменування міста на Святомиколаївськ 22 червня 2016-го.

В опитування взяло участь 725 городян. З них 492 голоси набрав Святомиколаївськ, 92 - Наддніпрянськ, 62 - Добровольськ, 22 - Горішні Плавні.

Після затвердження резолюції депутати відправили його до юрвідділу. Також подали позов до Вищого адміністративного суду України у зв'язку з перейменуванням Комсомольська на Горішні Плавні.

Суд не підтримав міську раду. Офіційною і законною назвою міста лишилися Горішні Плавні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Горішніх Плавнях з'явиться власний Голлівуд

Назву міста перейменували в рамках декомунізації. Сесія міської ради хотіла залишити назву Комсомольськ. Мовляв, вона походить не від "комсомолу", а від колективу молодих соціально мотивованих людей справжніх козаків. Такий варіант був не можливий, за законом про декомунізацію. Комітет Верховної Ради з питань місцевого самоврядування підтримав пропозицію Інституту національної пам'яті про перейменування Комсомольська на Горішні Плавні.

Зараз ви читаєте новину «Горішні Плавні могли стати Святомиколаївськом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути