Ексклюзиви
субота, 09 травня 2020 13:21

Герб Одеси розфарбували у кольори "георгіївської стрічки"

Герб Одеси розфарбували у кольори "георгіївської стрічки"
Проукраїнські активісти перефарбували "хвилю" в кольори Державного прапора України. Фото: Дем`ян Ганул

Невідомі розфарбували Герб Одеси у чорний і помаранчевий кольори, перетворивши на заборонену в Україні символіку - "георгіївську" стрічку.

На багатометровій стелі, яка розміщена при в'їзді до міжнародного аеропорту "Одеса", з'явилося велике зображення "георгіївської" стрічки. На стелі, яку видно здалеку, - герб Одеси на тлі блакитної хвилястою смуги, що має на увазі Чорне море, невідомі розфарбували "хвилі" в чорний і помаранчевий кольори, перетворивши "море" на заборонену в Україні символіку, повідомляє громадський активіст Дем'ян Ганул у Facebook.

Проукраїнські активісти дізналися про це і перефарбували "хвилю" в кольори Державного прапора України - синій і жовтий. Коли вони зафарбовували заборонену символіку, до стели прибула поліція і представники комунальних служб, які заявили, що відновлять зображення в первісному вигляді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія вкрала і знищила перемогу у Другій світовій

При вшануванні пам'яті полеглих у роки Другої світової війни скасовано використання радянської символіки. Замість цього офіційним символом святкування Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, як і Дня пам'яті та примирення, що відзначається 8 травня, є квітка червоного маку - загальноприйнятий у світі символ святкування пам'ятних днів Другої світової війни.

Зараз ви читаєте новину «Герб Одеси розфарбували у кольори "георгіївської стрічки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути