неділя, 09 квітня 2017 22:18

Фільм змонтували із відео, яке знімали військові на передовій

Фільм змонтували із відео, яке знімали військові на передовій
Презентували фільм "Позивний Зеніт" Фото: na.mil.gov.ua

У Вінниці презентували фільм "Позивний Зеніт" – про бої біля донецького аеропорту. Його створили із роликів знятих військовими на передовій. Має 5 серій. Більшість авторів відео - службовці зведеного загону Повітряних сил, які утримували висоту "Зеніт".

"Фільм розповідає, як жили і воювали бійці-добровольці Зведеного загону Повітряних Сил, які утримували позиції між Авдіївкою і Донецьким аеропортом. Вони викликали вогонь на себе, аби полегшити становище "кіборгів". Кінострічка побудована на реальних подіях. Використані відео, які знімали самі військовослужбовці. Герої фільму розповідають про життя в окопах, побратимів, яких вже нема, про ворога, людяність, Мінські домовленості і про те, що доводиться переживати під час обстрілів", - повідомляє Vlasno.info.

Полковник Повітряних Сил Богдан Бондар розповів як захисників "Зеніту" назвали польським спецназом.

"Після обстрілу під Тоненьким з 9 автівок з одягом та продуктами вціліло лише 4. Я залишився з одним рюкзаком. Волонтери привезли нам польські куртки. А вже наступного дня інтернетом пішла інформація, що серед захисників позиції "Зеніт" польський спецназ", - згадує Бондар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військовим безкоштовно будують житло

Кадрові офіцери Повітряних сил йшли у зведений загін звичайними солдатами-добровольцями. Досвідчені армійці не могли всидіти в тилу, коли на передову відправляли 18-19 річних строковиків. Утримували висоту "Зеніт" більше року. За цей час змінилось сім ротацій. Герої фільму зізнаються, найстрашніше було потрапити у полон або повернутись додому "рослиною".

"Позивний Зеніт" покажуть у шести містах України. У Вінниці показ буде тривати по 13 квітня у кінотеатрі "Родина".

6 квітня у кінотеатрах Львова відбулася прем'єра фільм "Воїни духу". Режисерами фільму-хроніки є Анна Мартиненко та Тетяна Кулаковська. Про це повідомляє "Справжня варта".

Це фільм-документ про 5 останніх днів фінальних подій у Донецькому аеропорту. Інформацію глядачі отримують з уст безпосередніх учасників - "кіборгів".

Для фільму автори записали більше 70-ти інтерв'ю з українськими воїнами.

Зараз ви читаєте новину «Фільм змонтували із відео, яке знімали військові на передовій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути