середа, 02 листопада 2016 11:39

Фільм про заробітчанку "Гніздо горлиці" знімали три роки
9

Фото: Ольга Васьків

У Львові відбувся допрем'єрний показ фільму "Гніздо горлиці" київського режисера Тараса Ткаченка. Це соціальна драма, засновану на реальних подіях про життя українських заробітчанок в Італії.

Дарина із маленького села на Буковині повертається додому із заробіток в Італії. Два роки вона працювала прибиральницею в італійській родині і мала роман із італійським працедавцем. Вагітною повертається до чоловіка і дорослої доньки, яка має свої проблеми.

У Львові на прем'єру фільму приїхав режисер Тарас Ткаченко та виконавиця головної ролі Римма Зюбіна. Актор Віталій Лінецький, який грав її чоловіка трагічно загинув посеред процесу зйомок фільму. Сценарій довелося змінити, аби в усіх уже відзнятих сценах був присутній покійний актор. Італійців грали справжні італійські актори Мауро Чіпріані, Ліна Бернарді.

Фільм знімали протягом трьох років через події в Україні та проблеми з фінансуванням. Завершувати зйомки у Вижниці в 2015 році довелося вже без виконавця однієї з головних ролей Віталія Лінецького. Декілька сцен було відзнято з дублером. Але вдалося зберегти його роль у фільмі цілком.

"Тема картини близька мені, а коли почала зніматися, то здавалося, що тема заробітчанства мене переслідувала. То жінка у вагоні купе розповідає свою історію заробітчанства, то наш оператор пригадує, як його мама їздила на заробітки. Це не дивно, дуже багато жінок, особливо у Західній Україні працює чи працюватимуть на заробітках за кордоном. Можливо, цей фільм стане для них приводом замислитися - чи варта їхня надважка праця тих грошей і чи не зруйнує це родину", - каже на львівській прем'єрі акторка Римма Зюбіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖЕ: Починають допрем'єрні покази "Гнізда горлиці"

Для зйомок було обране містечко Вижниця на Буковині. Близько третини зйомок проходило в Італії, в місті Генуя. Велику допомогу для групи надали українці в Італії. Музику до фільму написав італійський композитор Стефано Лентіні.

В липні 2016 року фільм здобув нагороду "Золотий Дюк" як найкращий український фільм Одеського міжнародного кінофестивалю. Також фільм отримав відзнаку як найкращий фільм 4-го Індійського міжнародного фестивалю в Мумбаї. Зараз іде робота з іншими фестивалями, фільм наразі запрошено на фестивалі в Німеччину, Індію, Прибалитку, Польщу.

Зараз ви читаєте новину «Фільм про заробітчанку "Гніздо горлиці" знімали три роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути