пʼятниця, 23 листопада 2018 16:29

Фільм "Чорний Ворон" знімають на Черкащині

Фільм "Чорний Ворон" знімають на Черкащині
На роль повстанців запросили студентів-будівельників

Зйомки фільму "Залишенець. Чорний Ворон" розпочалися в Тальному Черкаської області. У палаці графів Шувалових знімають штаб червоноармійців. Сюди ж водять на допити заарештованих українських повстанців. У масовках знімаються студенти місцевого будівельного коледжу.

"Все робиться на найвищому професійному рівні, – розповідає культорганізатор коледжу Людмила Якименко. – Декорації – автентичні, такі, як були на початку минулого століття. Техніка вся надсучасна. Професійні артисти живуть в Маньківці в тамтешньому санаторії "Аквадар". На масовки набрали наших студентів. До початку зйомок студенти їздили в Маньківку на примірку. Кожному підігнали одяг по фігурі. Хлопцям дуже подобається, хоча зйомки важкі й затяжні. Працюють з 9 ранку до 10 години вечора. Дублів дуже багато".

Людмила каже, що студентів загримували дуже професійно.
"Шістнадцятирічні хлопці виглядають як тридцятирічні дядьки. Я би їх нізащо не впізнала в гримі. Режисер згодом переглядає відзняті кадри. Студент-будівельник Діма Варгач із Колодистого дуже гарно і колоритно виглядав. Режисер Тарас Ткаченко запросив його для участі в подальших зйомках. Діма гратиме полоненого повстанця. Окрім того, у фільмі зніматимуться київські студенти із Монголії. Вони гратимуть червоногвардійців-китайців".

Палац Шувалових не опалюється. Для обігріву артистів установили спеціальну будку.
"Ніхто не ділить людей на артистів і аматорів, – стверджує Якименко. – Хоча артистам привозять їсти з ресторану у спеціальних лотках, а студентам варять кашу в казані надворі, ніхто не ховається з пайками. Все ділять разом. Ніякої зверхності до наших хлопців і близько немає".

Зйомки фільму за мотивами однойменного роману Василя Шкляра проводить телеканал 1+1. Бюджет картини складає близько мільйона доларів.
"Я довго чекав на початок екранізації мого роману, – розповідає Василь Шкляр. – Свого часу допомогу в створенні фільму мені обіцяв екс-президент Віктор Ющенко. – Я був на сьомому небі від щастя. Але справа далі розмов не зрушила. Коли я вже остаточно зневірився, до мене підійшов мій колишній однопартієць ще по Республіканській партії, а нині народний депутат Тарас Батенко. Сказав, що розіб'ється, але зйомки фільму почнуться. Слова свого дотримав".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скульптури Огюста Родена показують в обласному музеї

Шуваловський палац у Тальному збудували в 1902 році за проектом данського архітектора Клеменса. У радянські часи там був будівельний технікум. Згодом – музей історії хліборобства. У 2006 році палац збиралися реставрувати, замінили вікна й двері, перекрили дах. У часи губернатора Сергія Тулуба роботи згорнули й перестали платити охоронцям. Злодії викрали усі радіатори опалення й побили дорогі вікна в рамі із мореного дубу. Нині палац перебуває на балансі місцевої громади.

Зараз ви читаєте новину «Фільм "Чорний Ворон" знімають на Черкащині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі