понеділок, 19 листопада 2018 14:08

Скульптури Огюста Родена показують в обласному музеї

Скульптури Огюста Родена показують в обласному музеї
На виставці представлені найвідоміші роботи скульптора. Фото: Gazeta. ua

Скульптури французького митця Огюста Родена презентували у Черкаському художньому музеї. Виставка триватиме до 17 грудня.

У Черкасах експонуються такі відомі роботи як: "Людина зі зламаним носом", "Маска", "Собор", "Бальзак", "Віктор Гюго", "Громадянин Кале", "Мислитель", "Адам", "Прийшла весна".

Вартість квитка 40 грн, студентам та пенсіонерам – 10, школярам – 5 грн. 20% заробленого на квитках направлять на капітальний ремонт аварійного приміщення Черкаської дитячої художньої школи ім. Данила Нарбута. Також можна вносити благодійні внески у скриньки, що поставлять у залах музею.

Організаторка виставки Наталія Заболотня говорить: "Навіть не думала раніше, що мистецтво буде рятувати мистецтво".

Цінні експонати для виставки надав колекціонер і меценат Ігор Воронов. Він має одну із найбільших колекцій модерністського мистецтва у Східній Європі. Вартість експозиції організатори не розголошують.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оголені тіла та сексуальні сцени: відкрили епатажну виставку

Окрім скульптур Родена на виставці представили роботи сучасних художників з використанням цифрових медіа. Скачавши потрібний додаток, відвідувач зможе побачити доповнену реальність.

Охочі можуть відвідати кураторську екскурсію, яку проведе провідний мистецтвознавець музею. Музейники кажуть, що на таку послугу існує великий попит, і радять записуватися заздалегідь.

Українська художниця Анна Проненко малює буденне життя жінок. Презентувала нові картини на виставці "Краля" у Галереї народного мистецтва Черкас 1 листопада.

"Я зображую на картинах звичайні жіночі турботи, але по особливому, - розповідає Gazeta.ua Анна Проненко. - Мене надихає сімейне життя, чоловік, дитина. Маю роботи присвячені вагітності, бо малювала, коли була в декреті. Картини створюю мінімум три тижні. На деяких полотнах багато шарів фарби. Буває починаю малювати одне, а потім передумую і роблю все інакше. Спочатку планувала в блакитних тонах, а вийшла білою. Роботи змінюються відповідно до настрою".

Зараз ви читаєте новину «Скульптури Огюста Родена показують в обласному музеї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі