Ексклюзиви
пʼятниця, 29 грудня 2017 21:18

Фігуранта "справи 2 травня" Мефьодова залишили під вартою

Фігуранта "справи 2 травня" Мефьодова залишили під вартою
Росіянина Євгена Мефьодова заарештували до 18 січня наступного року. Фото: 112.

Росіянина Євгена Мефьодова, який підозрюється в організації заворушень в Одесі 2 травня 2014 року, заарештували до 18 січня наступного року.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Раніше суд скасував запобіжний захід у вигляді утримання під вартою Мефьодова, але сьогоднішнім рішенням росіянина знову заарештували.

"Запобіжний захід скасована з метою подальшого обміну (Мефьодова) на українських військовослужбовців та інших осіб, які незаконно утримуються на території злочинних формувань (в окупованих районах Донецької і Луганської областей)", - зазначили в прокуратурі.

Раніше ЗМІ повідомляли про те, що суд Одеси скасував запобіжний захід росіянину Мефьодову, нібито для обміну на утримуваних в ОРДЛО українців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Двох фігурантів "справи 2 травня" повернули до СІЗО

Нагадаємо, 15 листопада Приморський районний суд Одеси продовжив на 60 діб термін утримання під вартою колишньому обвинуваченому у справі про події 2 травня 2014 року в Одесі громадянину Росії Євгену Мефьодову.

Раніше Приморський районний суд Одеси продовжив термін утримання під вартою для іншого підозрюваного по цій справі – українця Сергія Долженкова.

18 вересня 2017 року Іллічівський міський суд (р. Чорноморськ Одеської області) визнав недостатніми докази сторони обвинувачення проти 19-ти обвинувачених у їх участі та організації масових заворушеннях, які спричинили за собою тяжкі наслідки (смерть і травми людей) 2 травня 2014 року в Одесі (в частині подій на Грецькій площі).

Відразу після оголошення вироку співробітники СБУ повідомили про підозру 2-м з 19-ти обвинувачених у справі – українцю Сергію Долженкову і росіянину Євгену Мефьодову за ст. 110 (замах на територіальну цілісність країни) Кримінального кодексу України за фактом їхньої участі в акції в Миколаєві навесні 2014 року. Обох чоловіків через кілька годин на 60 діб заарештував Київський районний суд.

2 травня 2014 року в Одесі під час масових заворушень загинули 48 осіб і понад 200 було поранено. Більшість жертв трагедії загинули в Будинку профспілок. Слідство встановило, що масові заворушення в Одесі були організовані і навмисне сплановані.

Зараз ви читаєте новину «Фігуранта "справи 2 травня" Мефьодова залишили під вартою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути