четвер, 08 березня 2018 03:28

Фантастичне видовище: показали фото замерзлого водоспаду на Дністрі
12

На Івано-Франківщині замерз унікальний травертиновий водоспад "Дівочі сльози".
Фото: Михайло Ковтун
Основою водоспаду є мох, що сотнями років ріс, відмирав, кам’янів і спричинявся до появи наступних поколінь цього ж моху.
Зі скелі, біля Дністра, нависає величезна (близько 3,5-4 м) травертинова брила, по всій площі якої стікають і падають краплинки води
На Івано-Франківщині замерз унікальний травертиновий водоспад "Дівочі сльози".
Основою водоспаду є мох, що сотнями років ріс, відмирав, кам’янів і спричинявся до появи наступних поколінь цього ж моху.

У селі Ісаків Тлумацького району на Івано-Франківщині замерз унікальний травертиновий водоспад "Дівочі сльози".

Світлини опублікував користувач Михайло Ковтун у фейсбук-спільноті "Тлумаччина туристична".

Основою водоспаду є мох, що сотнями років ріс, відмирав, кам'янів і спричинявся до появи наступних поколінь цього ж моху.

"Зі скелі, біля Дністра, нависає величезна (близько 3,5-4 м) травертинова брила, по всій площі якої стікають і падають краплинки води. В сонячну погоду – це фантастичне видовище переливається всіма барвами веселки. Дрібні струмені води нагадують сльозинки", - пише користувач.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найбільший рівнинний водоспад України замерз: дивовижні фото

Легенда розповідає, що колись давно на ці землі напало військо татар, які грабували й палили села, вбивали жителів, а красивих молодих дівчат брали в полон, щоб пізніше продати їх у рабство.

"Одного разу, переправляючись через Чорний ліс, татари зупинилися біля Дністра, щоб відпочити. Полонені дівчата вирішили, що краще померти на своїй землі, аніж жити в неволі. Вони непомітно вибрались на скелю та кинулися з неї вниз. З того часу зі скелі почали капати краплі води, які з часом перетворилися на невеличкий водоспад як знак великого горя та неймовірної відданості рідній землі", - розповів Михайло Ковтун.

Морозна погода в західній частині України призвела до того, що замерзли бурхливі гірські потоки в Карпатах. У соцмережах публікують фото замерзлих водоспадів Гук, Пробій, Манявського та Бухтівецького.

Зараз ви читаєте новину «Фантастичне видовище: показали фото замерзлого водоспаду на Дністрі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути