Ексклюзиви
понеділок, 02 квітня 2018 14:16

"Евакуювали на човнах": на Полтавщині затопило двори і дороги
4

31 березня на Полтавщині почалося стрімке таяння снігу. До нього додалися опади. В результаті 1-2 квітня по всій області масово підтопило вулиці та приватні двори.

"У неділю відкачали воду зі 141 приватного домогосподарства. Найгірша ситуація була у Зінківському та Котелевському районах — там жінок похилого віку та цілу родину довелося евакуювати на човнах. Відкачували воду і з доріг сільського значення. На тих, що державного, доведеться чекати природного відходу води. Бо по боках таких трас — поля, звідти вода повернеться назад на дорогу", - сказала Світлана Рибалко з Державної служби надзвичайних ситуацій на Полтавщині.

Станом на ранок 2 квітня ДСНС Полтавщини отримали 25 викликів на відкачування води. Такий обсяг роботи рятувальники мають виконати протягом дня. Якщо не встигнуть - працюватимуть вночі.

Паводок у Полтаві 1-2 квітня 2018 року
Фото: facebook.com/yuriy.sinyak.1
Паводок у Полтаві 1-2 квітня 2018 року
Паводок у Полтаві 1-2 квітня 2018 року
Паводок у Полтаві 1-2 квітня 2018 року

Полтавські активісти, зокрема деякі депутати Полтавської міськради запропонували скликати комісію з врегулювання надзвичайної ситуації.

"Третій рік поспіль харківська фірма виграє тендер на прибирання міста, в тому числі і від снігу, чого систематично не робить. Також вони повинні чистити зливну каналізацію, замість цього лише списуються кошти на проведення цих робіт" - написав у Facebook депутат Полтавської міськради Олександр Шамота.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська Венеція - як переживає паводок унікальне місто на воді

Він закликав піти у відставку заступника міського голови з питань ЖКГ Андрія Ляміна та начальника Управління ЖКГ виконкому міської ради Полтави Сергія Сінельніка. Заявив, що надзвичайна ситуація у Полтаві сталася через розкрадання міського бюджету.

В останні дні березня масштабний паводок почався у Дніпрі та області. Постраждало 15 вулиць, при цьому піднявся також рівень ґрунтових вод. Рятувальники відкачують воду мотопомпами у каналізаційну мережу міста.

Зараз ви читаєте новину «"Евакуювали на човнах": на Полтавщині затопило двори і дороги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути