понеділок, 30 квітня 2018 23:10

Експерт пояснив, як позбутися безробіття будівництвом доріг

Автор: Тетяна САРАХАН
  Як ремонт доріг може ліквідувати безробіття та зупинити трудову міграцію
Як ремонт доріг може ліквідувати безробіття та зупинити трудову міграцію

Ремонт і будівництво доріг можуть ліквідувати безробіття в Україні. Також можуть зупинити людей виїжджати на заробітки за кордон.

Необхідно створити навчальні програми аби молодь могла в Європі набиратися досвіду в будівництві та ремонті доріг і відбудовувати автошляхи України, говорить Gazeta.ua експерт з дорожньої галузі та впровадження новітніх технологій Лариса Столярова.

"Міграція бентежить. Тисячі молодих хлопців та дівчат виїжджають в Європу мити посуд чи перебирати овочі. А вони могли б включитися в глобальну роботу в ремонті та будівництві доріг, заробляти гарні гроші і не виїжджати з країни", - говорить Лариса Столярова.

В Україні 174 тисяч кілометрів доріг. 99 відсотків з них - не в придатному стані, вважає експерт.

"Дороги це перше, куди можна залучити молодь, чоловіків і жінок. На дорогах такий об'єм роботи, що може ліквідувати безробіття. Для цього держава має в першу чергу мотивувати фінансово. За кордоном наші люди мають приблизно 500 євро щомісяця. Якщо їм запропонувати навчальну програму і відповідну зарплату вони повернуться. Прикладом є країна Словенія. Коли вона отримала незалежність, багато що зробили аби люди не тікали з країни. В першу чергу будівництво і ремонт доріг, мостів, тунелів заповнили трудовим ресурсом", - каже Лариса Столярова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Укравтодор планує відмовитись від ямкового ремонту

Водночас слід підтримати малий та середній бізнес.

"Треба створити спеціальні програми, щоб молоді підприємці за адекватні гроші брали в оренду асфальтоукладач чи каток. Хай вони не будуть забудовувати глобальні магістралі. Але другорядні дороги чом би й ні. Їх теж треба ремонтувати чи заново будувати. Їздила до села Яришівка Тиврівського району, що на Вінниччині. Там ходити неможливо, не те щоб їздити", - підкреслила експерт.

В цьому році на ремонт доріг Вінницької області з державного бюджету передбачено 1,7 млрд. гривень.минулого року відповідні роботи проводилися на трасі М-21, також частково відремонтована М-12.

Зараз ви читаєте новину «Експерт пояснив, як позбутися безробіття будівництвом доріг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути