пʼятниця, 10 січня 2020 18:59

"Дударик" дасть великий різдвяний концерт "Ретро коляда"

"Дударик" дасть великий різдвяний концерт "Ретро коляда"
У Львові виступить капела "Дударик".

16 січня о 20:00 у Львівському гарнізонному храмі Святого Петра і Павла відбудеться великий різдвяний концерт "Ретро коляда" від хорової капели "Дударик".

"Як у старі добрі часи. Може хто ще пам'ятає концерти "Дударика" 20-30 років тому? Тепло, різдвяна містерія, хори аккапела, дзвіночки. Микола Кацал вкладав увесь хист і душу (зокрема нашу) у ці концерти. Ще було одне - ми через одного співали "Син Божий народився", всупереч системі і наражаючи Кацала на небезпеку тюрми. Мене попросила мама зробити такий концерт. Так, щоб вініл потік і було чутно потріскування гноту свічки, щоб запахло кутею і медом, такий має бути концерт. Ще одне: квитків небуде, але гроші візьміть. Зробите грошовий внесок у ремонт гарнізонного храму. Ми львів'яни, а це ще той "old school", – каже керівник "Дударика" Дмитро Кацал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні скасували виступ російського гурту, який фанатіє від СРСР

Львівська державна академічна чоловіча хорова капела "Дударик" заснована 17 жовтня 1971-го при Українському музично-хоровому Товаристві. В листопаді того ж року відбувся перший виступ. "Дударик" взяв участь у виконанні балетної сюїти Андрія Петрова "Створення світу" з симфонічним оркестром. У 1977-му колектив ставав фіналістом всесоюзних фестивалів і конкурсів. У 1989-му капелу нагороджено Премією Тараса Шевченка — найвищою урядовою нагородою в галузі культури.

Засновник і головний диригент капели заслужений діяч мистецтв України — Микола Кацал.

8 січня в рамках XV Різдвяного фестивалю "Спалах Різдвяної Звізди" центром Львова пройшла "Хода звіздарів". Виготовляти звізди, долучатися до "Ходи звіздарів" стало міською традицією. Щороку нові зірки поповнюють зіркову колекцію. Зокрема, раніше тут можна було побачити звізди присвячені Євро-2012, Майдану та Героям Небесної сотні.

Зараз ви читаєте новину «"Дударик" дасть великий різдвяний концерт "Ретро коляда"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути