Ексклюзиви
середа, 11 листопада 2020 16:30

"До самого кінця допомагав хворим і боровся за кожне життя" - від Covid-19 помер завідувач коронавірусного відділення
4

У Полтаві внаслідок ускладнень від коронавірусу помер завідувач неврологічного відділення 3-ї міської лікарні 55-річний Віталій Нетребовський. Він останнім часом завідував відділенням, де лікують пацієнтів із Covid-19.

Сумну звістку повідомили в Департаменті охорони здоров'я та соціального розвитку Полтави.

У Полтаві від ускладнень Covid-19 помер лікар Віталій Нетребовський
Фото: facebook.com/doz.rada.poltava
У Полтаві від ускладнень Covid-19 помер лікар Віталій Нетребовський
У Полтаві від ускладнень Covid-19 помер лікар Віталій Нетребовський
У Полтаві від ускладнень Covid-19 помер лікар Віталій Нетребовський

"Після хвороби на 55-му році життя перестало битися серце завідувача неврологічного відділення комунального підприємства "3-я міська клінічна лікарня Полтавської міської ради" Нетребовського Віталія Анатолійовича. Він розпочав шлях у медичній галузі у 19 років і продовжив його до останніх днів життя", - йдеться в офіційному повідомленні.

У 2014-2016 роках Віталій Нетребовський проходив військову службу в безпосередній близькості до зони проведення бойових дій на сході України - у 28-й ОМБр імені Лицарів Зимового Походу.

А з 2017 року очолив неврологічне відділення комунального підприємства "3-я міська клінічна лікарня Полтавської міської ради".

"Останні місяці трудової діяльності Віталій Анатолійович самовіддано рятував життя пацієнтів із гострою респіраторною хворобою, спричиненою вірусом SARS-CoV-2. Він завжди був готовий простягнути руку допомоги кожному, хто цього потребував", - пишуть у ДОЗ про колегу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Covid-19 забрав життя відомого українського реаніматолога

Перед смертю в лікаря діагностували захворювання Covid-19, спричинене вірусом SARS-CoV-2. Ускладнення хвороби стали смертельними для Віталія Анатолійовича.

"На жаль, пандемія не обійшла його стороною. Помер від ускладнень, пов'язаних із коронавірусною інфекцією, але до самого кінця він допомагав хворим і боровся за кожне життя, як свого часу робив на передовій", - розповіли про лікаря його колишні товариші по службі.

Прощання з лікарем проведуть ранком 12 листопада біля Полтавського патанатомічного бюро на території обласної лікарні.

29 жовтня у Капустянах Тростянецького району на Вінниччині поховали лікаря 58-річного Віктора Колодька. Працював завідувачем поліклініки Вінницької обласної лікарні ім. Пирогова. Помер від ускладнень коронавірусу. До того недуга забрала його 92-річну матір, а потім брата.

Зараз ви читаєте новину «"До самого кінця допомагав хворим і боровся за кожне життя" - від Covid-19 помер завідувач коронавірусного відділення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути