четвер, 29 жовтня 2020 08:36

Коронавірус убив сім'ю лікаря

Коронавірус убив сім'ю лікаря
Завідувач поліклініки Вінницької обласної лікарні ім. Пирогова 58-річний Віктор Колодько помер від коронавірусу. До того недуга забрала його матір і брата. Фото: facebook.com/viktor.kolodko.98

Сьогодні, 29 жовтня, у Капустянах Тростянецького району на Вінниччині поховають 58-річного Віктора Колодька. Працював завідувачем поліклініки Вінницької обласної лікарні ім. Пирогова. Помер від ускладнень коронавірусу. До того недуга забрала його 92-річну матір, а потім брата.

Колодько був, лікарем-неврологом - великим професіоналом, розповідає директор обласної лікарні Олександр Жупанов, передає OBOZREVATEL.

"Він консультував усю нашу лікарню. Хоч лікарі і мають захист, але все одно заразитися вірусом можливо. Де він підхопив його, ніхто не знає. Він лікувався з перших же днів хвороби, консультувався з інфекціоністом. Але тоді вже була важко хворою його літня мама, він як лікар розумів, що вона найближчим часом помре. Тому відразу лягти в лікарню не міг", – зазначив медик.

Комп'ютерна томографія легень показала серйозне ураження. Тому Віктор Колодько ліг у стаціонар.

"Це дуже підступна хвороба, вона вражає судини, тромбуючи їх. Він ліг у стаціонар, його стан погіршився. Тоді в лікарні вже був брат. Спершу брат одужував, і всі думали, що він вилікується. Але йому стало різко погано – і він помер. Для Віктора зробили все, що могли, і навіть більше. Друзі дістали для нього ліки, яких ще немає в Україні, але й вони не допомогли. Він помер", – додав Жупанов.

Для всіх, хто знав Колодька, його смерть стала несподіванкою. Спортсмен, життєлюб, чудовий організатор. Кажуть, він постійно підтримував форму, ходив до залу, а ще з молодості грав у футбол.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Популярний блогер помер від коронавірусу

"Коли ми організували збірну з футболу серед лікарів, він приєднався до нас. У нас була команда ветеранів, туди входять ті, кому більше за 45 років. П'ять років тому ми всі разом поїхали в Америку, у Лос-Анджелес, там проходив Чемпіонат світу з футболу серед команд медиків. І ми стали чемпіонами, тоді з нами грав і Віктор Колодько. Думаю, він просто за собою дещо не додивився. Тоді була хвора мама, потім – його брат. Й обома похоронами Віктор займався сам. Недооцінив свій стан. Кажуть, усе в нього почалося зі звичайного покашлювання. До лікарні він уже надійшов, коли 65% легень було вражено", – розповів капітан цієї команди, лікар Олег Щеглов.

У рідному селі Капустяни люди теж дуже засмучені звісткою про смерть лікаря. Тут в селі жила мати лікаря, батько вже давно помер. Це була дуже хазяйновита сім'я і дітей своїх вони так само виховали.

"Він ні на день не забував про своїх односельців. Він знав нас тут усіх від малого до великого. Якщо хтось у селі хворів, то збирався і їхав до "нашого лікаря" до Вінниці. Віктор обов'язково вислуховував і скеровував людину на обстеження й лікування", – розповідає місцева жителька Юлія Дубок.

У брата Віктора були проблеми із серцем, раніше він переніс операцію із шунтування. А коли дізнався про смерть мами, то його стан різко погіршився.

Чинний мер міста Бориспіль Київської області 60-річний Анатолій Федорчук помер від коронавірусу, не дочекавшись результатів місцевих виборів. За підсумками голосування, Федорчук набрав найбільшу кількість голосів.

Зараз ви читаєте новину «Коронавірус убив сім'ю лікаря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути