Ексклюзиви
вівторок, 30 квітня 2019 04:15

До кінця року ліквідують черги до дитсадків

До кінця року ліквідують черги до дитсадків
UA.news Вінниччина: до 2020 року ліквідують черги до дитсадків

На Вінниччині до кінця року не буде черг до дитячих садочків.

Відкривають нові дошкільні заклади та нові групи у діючих дитсадках, пише naparise.

"Зараз у нас в області черга становить 1416 дітей, у 2016 було майже 2 тисячі. Цього року ми плануємо ввести в експлуатацію ще вісім дитсадочків, де буде 545 місць", - зазначив директор департаменту освіти і науки Вінницької ОДА Володимир Буняк.

Нині на Вінниччині діє 785 закладів дошкільної освіти, у яких виховується 55,7 тисяч діток. Загалом, 95,4% дітей віком від 3 до 6 років на Вінниччині охоплено дошкільною освітою.

"Що стосується черг до дитсадків, то у Вінниці найкраща ситуація, якщо брати до уваги усю Україну. У нас весь час збільшується дитячий контент завдяки міграції. Багато молодих сімей з дітьми потребують влаштування у дитсадки і школи", - розповіла Gazeta.ua директор департаменту освіти міської ради Оксана Яценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки дітей чекають черги в дитсадок

У 2020 році також планують відкрити ще два дитсадки. Один на вулиці Ватутіна на 6 груп, другий на вулиці Покришкіна, що на Старому місті, на 11 груп.

Цього року знову оцінили рівень конкуренції та академічні успіхи випускників шкіл. Український журнал "Фокус" склав рейтинг "100 кращих шкіл України". Цього разу до нього вперше увійшли дві вінницькі школи.

Дані рейтингу грунтуються на результатах зовнішнього незалежного оцінювання. На 62 місці опинився Вінницький технічний ліцей з середнім балом ЗНО 170,13. Фізико-математична гімназія №17 посідає у рейтингу 91 місце з середнім балом ЗНО випускників 167,51.

Зараз ви читаєте новину «До кінця року ліквідують черги до дитсадків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути