Ексклюзиви
пʼятниця, 16 лютого 2018 07:10

Дмитро Коряк загинув під час захисту Маріуполя

Дмитро Коряк загинув під час захисту Маріуполя
Дмитро "Брат" Коряк. Фото tribuna.pl.ua

Боєць батальйону "Азов" з Миргорода на Полтавщины Дмитро Коряк загинув 11 лютого 2015 року поблизу Маріуполя. В честь загиблого назвали вулицю в Полтаві.

Автори відомого документального проекту "Babylon`13" зняли відео, на якому боєць батальйону "Азов" з позивним Брат, дає інтерв'ю. Цей чоловік - Дмитро Коряк.

"Я просто воюю за свою країну. Якщо я зараз не буду боронити її у Маріуполі, то скоро все буде у Полтаві і Києві. Те що ми зараз маємо, це результат занепаду культури та освіти, якби мешканці Донбасу навчалися у проукраїнських традиціях, вони б не вірили тим пустим міфам, якими зараз забиті їхні голови. А росіянам краще розбиратися зі своїми "дураками та дорогами" і до нас не лізти. Найстрашніше те, що у них є люди, які підтримують терористів. Якщо вони у цьому дусі виховають своїх дітей, то вже моїм дітям доведеться з ними воювати.

Через кілька днів після цього інтерв'ю Дмитро Коряк загинув під час штурму сепаратистського блок-посту під Маріуполем.

"Щойно почало сіріти, я відправив групу на пошуки. Був "Вірус", ще декілька людей. Швидко повернулися. Знайшли. Засніжене поле – лисе, як коліно. "Брат" висунувся у бік ворога на десяток метрів від найближчого укриття – напевно, хотів якомога більше бачити балку. Він був у стійці для стрільби з коліна. Є така стійка, коли стріляють, стоячи на одному коліні. "Брат" був саме у такій стійці, зі зброєю в руках. Лише лежав на лівому боці. У сантиметрах 40-50 від його правого зігнутого коліна невелика воронка – заглиблення, формою, як глибока тарілка. Утім, майже всі поранення прийшлися на верхню частину тіла. У касці п'ять (це точно, "Ромашка" порахував) великих пробоїн від уламків. Ока немає. У бронежилеті також пробоїни. Він загинув миттєво, навіть не встигнувши нічого зрозуміти. Обличчя сконцентроване. Коли "Вірус" почав витягати автомат з долонь "Брата", автомат вистрілив. Він жив воїном і загинув воїном". - розповів командир про бій у Маріуполі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про Дмитра Коряка написали книгу.

В Полтаві кілька разів викрадали із могил атовців прапори. Побратими кілька разів чергували на Алеї героїв на міському кладовищі. Хотіли зловити злодіїв. Поліція затримала одного переселенця із Донецької області. Кілька разів розбивали меморіальні дошки.

Зараз ви читаєте новину «Дмитро Коряк загинув під час захисту Маріуполя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути