Ексклюзиви
вівторок, 07 квітня 2015 14:15

Діти із Львівщини розмалювали для українських військових великодні писанки
6

Фото: надано організаторами

На вихідних львівські волонтери відправили на Схід писанки, розмальовані сиротами. Минулого тижня, 2 квітня, товариство допомоги "Свербивус" відвідало будинок сімейного типу при греко-католицькому монастирі у м. Бібрка. Волонтери з дітьми розмальовували дерев'яні писанки, які відправили солдатам Української армії в зону АТО.

Богдан вчиться у сьомому класі. Війна забрала в нього батька і змусила переїхати з Донбасу в дитячий будинок у м. Бібрка. Хлопчик радо долучився до малювання писанок.

"Я роблю писанки вперше. Я жив на Донбасі, а ми там ніколи такого не робили. Люблю малювання, тому мені дуже цікаво спробувати малювати писанки", - ділиться враженнями Богдан.

Його робота — дві писанки, виконані у стилі популярної гри Angry Birds: червона пташка з прапором України і зелена свиня із прапором Росії. Ідея писанок хлопчика викликали справжнє захоплення як у вихователів, так і у дітей. Кожна дитина вирішила проявити індивідуальність, виклавши на писанки як класичні візерунки, так і патріотичні синьо-жовті мотиви, і навіть персональні побажання.

"Я намалював солдата з кашкетом і військовою формою. Сподіваюсь, що він допоможе на Сході і війна скоро закінчиться", - розповів Андрійко.

Загалом діти розмалювали 32 писанки, які уже на Вербну неділю відправили в зону АТО волонтери осередку Об'єднання "Самопоміч" міста Бібрка.

Зараз ви читаєте новину «Діти із Львівщини розмалювали для українських військових великодні писанки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути