четвер, 04 жовтня 2018 17:28

Депутати таємно розподілили сотні мільйонів гривень бюджету

Депутати таємно розподілили сотні мільйонів гривень бюджету
На таємній сесії розглянули і прийняли ряд важливих рішень і розподілили понад 200 млн. грн. міського бюджету

Сьогодні прокуратура Черкаської області повідомила про підозру меру Черкас Анатолію Бондаренку. 22 серпня очільник міста провів "таємну" сесію міської ради за участі частини депутатів у приміщенні музею імені Тараса Шевченка на Чернечій горі в Каневі. Під час позачергової сесії депутати розподілили понад 200 млн грн із міського бюджету.

Дії міського голови Анатолія Бондаренка кваліфіковані за ч. 1 ст. 351 (перешкоджання діяльності народного депутата України та депутата місцевої ради) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф від 170 до 1700 грн, арешт строком до 6 місяців або обмеження волі на строк до 3 років, повідомили у прокуратурі Черкаської області.

Слідство встановило, що опозиційні депутати, громадськість і журналісти дізналися про проведення засідання вже постфактум.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розширюють територію Вінниці

За даними місцевих ЗМІ, інформацію про місце та час проведення позачергової сесії Черкаської міськради було оприлюднено через 54 хв. після початку засідання. Депутати отримали інформацію про місце та час проведення сесії через 37 хв. після початку сесії.

"Міський голова провів позачергову сесію міської ради, яка тривала близько 30 хв. Він створив штучні перешкоди в роботі значної кількості депутатів, не забезпечивши їхню присутність", - сказали у прокуратурі.

Сам мер Бондаренко пояснив, що провів позачергову сесію на Чернечій горі на прохання самих депутатів.

Черкаський окружний адміністративний суд призупинив виконання рішень, що були прийняті на сесії.

Мер Глухова Сумської області Мішель Терещенко заявив, що "вимушений балотуватися на посаду президента України". До своєї команди він планує залучити волонтерів.

Зараз ви читаєте новину «Депутати таємно розподілили сотні мільйонів гривень бюджету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1635
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути